Nieuws: Zo zou de IJsselbrug er ook uit hebben kunnen zien, deel 2

Al eerder lieten we op Hanzelijn-Hattem.nl zien hoe een ander ontwerp van de IJsselbrug er uit zou zien. Er kwamen gemengde reacties over. Dit keer een paar foto’s van een ontwerp gemaakt door UNStudio, gevestigd in Amsterdam. Dit ontwerp is modern - met een vloeiend silhouet van twee kruisende bogen – ontwerp, gemaakt zodat het past in het landschap van de IJssel.

De kleur is ‘fris’ te noemen: de buitenzijde van de boven hebben een neutrale, lichte, blauwgrijze kleur. De oranje kleur is gekozen zodat het voor treinreizigers een teken is dat station Zwolle wordt genaderd.

Oordeel zelf over de nagemaakte foto’s. Heb je er een mening over? Reageer dan! De copyrights op de nagemaakte foto’s berusten op het architectenbureau UNStudio, Amsterdam.Geplaatst op: 17-10-2007 14:01.58

Reacties

bart schreef op Woe 17 Okt @ 14.13u:
Wouw vet mooi!
- schreef op Woe 17 Okt @ 17.18u:
Idee leuk, kleuren ook, behalve dat oranje. Het valt te veel op. Waarom de buitenkant van de brug oranje maken? De reizigers zien alleen de binnenkant..
Harry schreef op Woe 17 Okt @ 17.23u:
De gekozen rode ontwerp is zeker niet slecht. Maar dit ontwerp is nog beter. Het zal goed passen en is qua design prachtig. Het heeft een flitsende uitstraling en zal goed passen bij het dijklandschap.
cees schreef op Don 21 Apr @ 12.03u:
Er zijn niet alleen reizigers. Die zien de brug toch niet. De scheepvaart zien hem dus wel en dan is dit een heel mooi ontwerp. En wat de kleur betreft "WOW"heel mooi. Eindelijk eens iets met een opvallende kleur. Het is een heel mooi ontwerp. Moeten ze zeker ergens gaan bouwen.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl