Nieuws: Expositie Hanzelijn door kunstenares Edith de Jong-Koridon

In het stadhuis exposeert tussen 24 september en 21 december de Hattemse beeldend kunstenaar Edith de Jong-Koridon. De expositie toont het ontstaan van de Hanzelijn in het Hattemse landschap en laat vooral zien hoe een beeldend kunstenaar door haar waarneming van de dagelijkse omgeving tot kunstwerken komt. Van foto’s en schetsen tot schilderijen en ritmieken van steigers.

De expositie bestaat uit 24 foto’s en een aantal autonome werken, zoals een krijt/acryl tekening op groot formaat. Daarnaast heeft de beeldend kunstenaar tijdens het werk een boek bijgehouden over het beeldend proces – de achtergrond van de bouw, en het ontstaan van de werken - dat tijdens de expositie ter inzage ligt. Bezoekers kunnen zo zien hoe een bepaald werk uit een ander werk voortkomt en hoe de werken verbonden zijn met de locatie: de bouwgrond van de Hanzelijn aan de IJssel bij Hattem.

Onderdeel van de expositie is ook een educatief programma voor de bovenbouw van de Hattemse basisscholen. Leerlingen van deelnemende klassen krijgen een lesbrief over het kunstproject die op school behandeld wordt.

Het kunstproject Hanzelijn is een geslaagd samenwerkingsverband tussen Edith de Jong-Koridon, ProRail en de gemeente Hattem.

Vrijdagmiddag 21 september werd de expositie feestelijk geopend door projectmanager Jaap Balkenende en burgemeester Wiggers van gemeente Hattem. Ook het Huygens Vocaal Ensemble was aanwezig om nog een muzikale twist te geven aan de opening. Zij zongen onder andere het speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde lied over de Hanzelijn.

Bekijk alle foto's, klik hier!


Projectmanager Jaap Balkenende met Edith de Jong-Koridon na de opening van de expositie.

Geplaatst op: 22-09-2012 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl