Gastenboek

Heb je een opmerking over de website Hanzelijn-Hattem.nl en wil je die graag kwijt? Dan kun je hieronder een berichtje plaatsen. Heb je een vraag over de bouw van de Hanzelijn? Gebruik dan de pagina 'Veelgestelde Vragen'.

Meer informatie over deze website en de maker er van? Bekijk dan deze pagina.

De webmaster van deze website blijft altijd in de positie om berichten zonder opgave van reden te verwijderen of aan te passen indien dit noodzakelijk is.

Naam:
E-mail adres:
Woonplaats:
Welk woord is hierboven onderstreept?

Naam: nick kennis
Woonplaats: rosmalen
Bericht: Beste Webmaster, Mooie site !
Ik beheer de startpagina http://trein.startpagina.nl/ . Daar ruilen we reeds linkjes mee.
Ik beheer ook http://tram.startpagina.nl/ , http://treinreizen.startpagina.nl/ , http://www.indiatrain.org/ en de nieuwe site http://www.fijnmetdetrein.nl/.
Als u wilt kunnen we daar ook linkje mee ruilen.

Deze pagina\'s en de nieuwe site \'fijnmetdetrein.nl \' bieden informatie over treinen, railvervoer en treinreizen.
Ze hebben allen reeds een goede pagerank en worden goed bezocht.

M.vr.gr,

Nick Kennis,
Naam: Kever
Woonplaats: Voorburg
Bericht: Beste Stefan, Prachtig allemaal die plaatjes. Met genoegen maandelijks gekeken op deze site. Zeker toen de proefritten begonnen. Hartelijk dank.

Naam: Rutger
Woonplaats: Heerenveen
Bericht: Erg bedankt voor de vele foto\'s van de bouw de afgelopen 4 a 5 jaar.
Rutger de Jong
Naam:
Woonplaats: Sint Nicolaasga
Bericht:
Naam: Marga
Woonplaats: Zwolle
Bericht: De afgelopen jaren met veel plezier alles op de site gevolgd.
Dank je wel.

M. Bergman
Naam: Klaas van Manen
Woonplaats: Groningen
Bericht: En ik bedank jou voor al het werk dat je deed om het mij mogelijk te maken de bouw van de Hanzelijn van afstand te volgen. Het is een prachtig project en heeft een van de mooiste spoorbruggen in ons land opgeleverd. Mooi dat je dat, met alle details, zo goed in beeld bracht. En zo snel ook. Waar professionele fotografen hun foto\'s vaak pas online zetten als ze oud nieuws zijn, stonden die van jou er meestal binnen een dag op! Met name dat heb ik steeds enorm knap gevonden.
Veel succes nu dit je werk is geworden.
Naam: Hennie Stoel
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Beste Stefan, ik wil je bedanken voor deze site. Ik heb hem vele jaren gevolgd (niet vanaf het begin) en vond hem prachtig, vooral tijdens het gereedkomen van de brug. Mijn belangstelling komt ook voort uit het feit dat ik zelf machinist ben bij NS.
Ik denk dat ik in de toekomst nog wel eens vaker wat van je hoor.
Het gaat je goed.
Hennie Stoel
Naam: Frans Jacobs
Woonplaats: Hattem
Bericht: Stefan,
Fantastisch wat je presteerd en gepresenteerd heb.
Vanaf het begin al bezoeker geweest van de website.
fijn dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken. Ik wens je veel succes voor de toekomst
Groeten Frans
Naam: Nico Kokkes
Woonplaats: Harderwijk
Bericht: Geachte heer Verkerk,
Ik heb de afgelopen jaren heel erg genoten van alles wat u op uw website hebt gezet. Bijzonder mooie foto\'s en videos. U hebt hiermee een fraai document/dossier neergezet dat ik in de toekomst nog regelmatig zal bekijken. Proficiat en bedankt voor al dit moois!
Met vriendelijke groeten,
Nico Kokkes
Naam: Fons v Dongen
Woonplaats: Groningen
Bericht: 200 of 160km/h bij de oplevering? Vergeet het!
We mogen blij zijn,dat er meteen 140 gereden wordt.En dat zal zo blijven,misschien in de toekomst 160
maar daar blijft het bij.
Fons
Naam: willy brand
Woonplaats: Dronten
Bericht: ik ben heel blij met de Hanzelijn de burger kan weer even vrolijk zijn en vooral in deze komende dagen wordt het weer eens tijd voor vermaak ;
Mijn wens is dat op de dag van de opening er weer mensen zullen zijn die positief naar de toekomst gaan kijken sterker nog ik ben het een beetje zat met al dat slechte nieuws dus mensen maak er wat van die dag.
Begin de dag met een lach en wie vrolijk is in de morgen die lacht de hele dag . Succes getekend willywissel uit Dronten.
Naam: derek terveer
Woonplaats: eagan, vs
Bericht: Mooie site. Heel interesaant.
Naam: Hedi
Woonplaats: Helmond
Bericht: Hoi,

Ik ben bezig de Hanzelijn in miniatuur na te maken.
Nu heb ik weinig informatie (en foto\'s) over de nieuwe situatie van de perronkappen van Zwolle.
Zijn de nieuwe kappen al gebouwd, zo ja, heeft iemand er dan foto\'s van?
Visuals van de prorail website heb ik al.

Bedankt!
Naam: Alwin Niemeijer
Woonplaats: \'t Harde
Bericht: complimenten voor de vele mooie foto\'s, kijk ondertussen al vanaf het begin van publiceren.
Een vraag: waarom opeens Swifterbant als plaatsnaam i.h.k.v. de Hanzelijn. Lijkt me niet logisch.
Naam: dre van nr 46
Woonplaats: wezep
Bericht: als bruggebouwe tijdens nmijn dienstijd (3jaar en twee maanden) heb ik nu natuurlijk grote interress voor alles wat maar met het bouwen van bruggen te doen is en hebt dan ook met grote aandacht de aanleg alles steeds gevolgd
Naam: Kristiaan
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Wat een onzin, er rijdt nu ook al geen rechtstreekse trein naar Asd. Laat die trein lekker naar Shl rijden, dagjesmensen stappen een stuk makkelijker over dan mensen die koffers meeslepen.
Naam: Praveen
Woonplaats: Amsterdam
Bericht: Omdat de almachtige NS en Prorail wederom hun onfeilbare visie hebben laten vallen op de dienstregeling van de Hanzelijn, is wederom gebleken dat reizigers vanaf Groningen/Leeuwarden en Zwolle ook in 2013, ondanks de Hanzelijn, GEEN DIRECTE VERBINDING PER INTERCITY HEBBEN MET STATION AMSTERDAM -
CENTRAAL. Omdat dit naast klantontvriendelijk ook nog eens heel dom is (want de meeste dagjesmensen gaan niet naar Schiphol maar naar Amsterdam) Heb ik een online petitie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen zodat er misschien in de toekomst (en wellicht al in 2013) een directe IC-verbinding komt tussen Zwolle en Amsterdam Centraal.

https://petities.nl/petitie/reizen-via-de-hanzelijn-naar-amsterdam-centraal-zonder-overstap
Naam: Alex
Woonplaats: Heino
Bericht: Hele mooie site!
alleen jammer dat het soms een beetje lang duurt voordat er iets nieuws opkomt...
Naam: Engbert
Woonplaats: Elspeet
Bericht: Ik heb gisteren even bij de nieuwe spoorbrug gekeken. Het ziet er prachtig uit in de nieuwe situatie met de dive-under enz. Het fietspad hobbelt lekker en vooral als er een trein over gaat.
En het is een prachtige website met veel informatie.
Hier nog twee filmpjes:
http://www.youtube.com/watch?v=5r3snx9XxrI
http://www.youtube.com/watch?v=fDflCsFL1zI

Groeten Engbert
Naam: Dennis
Woonplaats: Dronten
Bericht: Hallo.

Om te beginnen mijn complimenten over de site. Het ziet er goed en professioneel uit.
Ik heb vol bewondering de verrichtingen aan de Hanzeboog gevolgd.
Helaas is het na de voltooiing van de bouw wel erg stil geworden op de site met updates. De laatste restjes van de oude brug zijn nu bijna verdwenen. Maar toch gebeurd er nog genoeg op en langs de Hanzelijn. Kunnen we binnenkort nog updates verwachten?

Mvg.

Dennis
Naam: Jeroen Meefout
Woonplaats: Almere
Bericht: Zie uit naar de ingebruikneming van de Hanzelijn. Het Noorden en Oosten van het land en ook grenssteden als Gronau en Leer komen dan dichterbij Almere te liggen. Hoop alleen dat Kampen en andere steden aan de Hanzelijn niet geteisterd gaan worden door bepaalde (niet met name te noemen, maar genoegelijk bekende) criminele elementen die in de Randstad en ook helaas in in Almere en Enkhuizen voor overlast zorgen. Jammer dat er nog geen HSL-verbinding tussen Parijs-Brussel-Rotterdam-Amsterdam-Lelystad-Heerenveen-Groningen-Bremen-Hamburg en evt. verder tot Stockholm gekomen is. Nu zitten we met dat zielige Fyralijntje, dat zo kleinschalig is, dat het nooit rendabel zal worden. Nederland moet wat Europeser gaan denken. (Heb enkele keren met de Fyra gereisd, er is toeslag verplicht, maar er komt in die trein nooit een conducteur langs, waar reizigers de verschuldigde toeslag aan kunnen betalen. Lijdt daardoor de Fyra misschien verlies?) Maar de Hanzelijn is al een verbetering ten opzichte van de busverbinding Lelystad-Joure-Sneek en de omweg van Almere - Noord-Veluwe via Weesp of Hilversum.
Naam: Rutger
Woonplaats: Heerenveen
Bericht: Hallo,

Misschoen wel leuk om te weten : die trein met die wagen van speno zag ik vanmiddag ook rijden bij heerenveen rond 14:15
Naam: Kevin
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Top dat je de hele bouw van de Hanzelijn de afgelopen jaren al zo mooi hebt vast gelegd! Als civiel ingenieur in opleiding is het super om eens in de zoveel tijd de foto\'s te bekijken en verslagen te lezen! Bedankt, top!
Naam: remco daale
Woonplaats: culemborg
Bericht: Echt mooi dat fotoverslag van de IJsselbrug. Doet me terugdenken aan de vervanging van de spoorbrug in Culemborg.
Naam: Rob
Woonplaats:
Bericht: De vraag is nu, maar dat is een eerder gestelde vraag, is de hanzelijn eigenlijk, na de laatste aanpassingen nu al klaar?
Natuurlijk is er begrip voor prorail, na de Betuwelijn ed. dat zij zeer voorzichtig zijn.
Maar goed, dit project loopt als een zonnetje en dat is mooi toch.
Of is er toch nog, vrees voor een te vroege oplevering?
Waarom niet eind 2011?
Naam: Henk
Woonplaats: Zwolle
Bericht: He Stefan! Niet zo knorren over de fiets-stunt van afgelopen dinsdag. Het is uiteraard niet goed te praten, maar dit was natuurlijk wel te verwachten. En dat wist men bij Pro Rail ook wel. Dus geen krokedillen tranen svp! Je kunt het ook als een compliment zien voor deze prachtige brug! ;-)
Naam: Maarten
Woonplaats: Groningen
Bericht: Grappig filmpje voor de liefhebber: http://www.youtube.com/watch?v=sXQ4Q4uqpRs

Een of ander figuur rijdt met een fiets OVER de boog van de Hanzeboog heen. Levensgevaarlijk natuurlijk, en ProRail zal er ook niet blij mee zijn, maar toch.
Naam: Jan Ziengs
Woonplaats: Veenendaal
Bericht: Hoi Stefan,

Leuke site, met mooie plaatjes en interesante gegevens omtrent de Hanzelijn. Ik ben de Machinist van de Mp Jules en zag je afgelopen maandag nog staan op het viaduct.
Ga zo door!!!

Groeten Jan Ziengs
Machinist Eurailscout
Naam: M. Westerbeek
Woonplaats: Steenwijk
Bericht: Hallo,

Het is een heel mooie brug die op zondagmiddag druk werd gebruikt door fietsers en wandelaars.
Alleen jammer dat die paar honderd lampen de hele dag blijven branden.
Naam: Eelco
Woonplaats:
Bericht: Wat een fantastisch mooie website! Mooie filmpjes en erg informatief. Ik reageer niet snel in een gastenboek maar dit moest ik echt even kwijt.
Naam: Almer
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Hallo trein liefhebbers,
hier een leuke link over treinen zo kun je zien waar ze rijden.
http://kubus.mailspool.nl/spoorkaart/
Naam: Bas
Woonplaats: Hattem
Bericht: Ja, 17 Juni is de fietsbrug geopent en het is geweldig om te zien. En vooral handig om van Hattem naar Zwolle te komen als je op de Middelbare school komt. Leuk! :)
Naam: roelof veeningen
Woonplaats: leeuwarden
Bericht: Ik ben benieuwd of as vrijdag 17 juni de fietsbrug wordt geopend?
met enig vertoon ?
ik was afgelopen weekend ook al daar in de hoop dat.

groet roelof veeningen, hobby bruggen
Naam: Henk Beumer
Woonplaats: Zwolle
Bericht: We zijn vandaag zaterdag 11 juni op familie bezoek in Parijs. We kunnen online alle werkzaamheden prima volgen. Ook de rit met de stoomtrein hebben we met veel plezier bekeken. Dank voor de mooie foto\'s, ook die van het afgelopen jaar. We kijken regelmatig op je site om de laatste ontwikkelingen te kunnen volgen. Maandag as zijn we weer terug in zwolle en dan we zelf ook nog even live naar de werkzaamheden kijken. Dinsdagochtend hoop ik om 7:46 met de trein over het nieuwe spoor naar mijn werk in Utrecht te kunnen rijden. Groeten uit Parijs. Henk en Jannet Beumer
Naam: Henk
Woonplaats: Groningen
Bericht: @Rob: Ja, de nieuwe brug is stiller om verschillende redenen. De nieuwe brug heeft een ballastbed dat een hoop trillingen opvangt. Ook het massaverschil tussen de bruggen heeft een effect, daardoor kan een trein de brug sowieso minder in trilling brengen. Wel is nu de bron van geluid een aantal meters hoger boven het water en daardoor wordt het iets minder geabsorbeerd door de omgeving.
Naam: Rob
Woonplaats: Zeewolde
Bericht: Indien men geluid metingen zou nemen, zou dan de nieuwe brug stiller zijn dan de oude??
Naam: Brian Veltman
Woonplaats: Kampen
Bericht: Stefan,
De laatste foto van de serie met goederentreinen op de nieuwe brug toont met DM90 het goede materieel met betrekking tot de Kamperlijn, maar waar heb je deze foto gemaakt?

succes, Brian

PS: uiterlijk kan alleen een moment zijn, niet een periode zoals bij je aankondiging vorige week.
Naam: jan
Woonplaats:
Bericht: je zij dat de foto\'s van 25 april mindermate mooi waren om dat ze lekenop die van de vorige dag ik vind zelf de foto\'s op hoogte het mooiste van allemaal vooral foto 9 vind ik mooi met al die machines
Naam: G.P. Hauer
Woonplaats: Delfzijl
Bericht: Hallo Stefan,
Als zoon van een spoorman ( in het begin Wopz. bij Weg en Werken ) en voornamelijk opgegroeid op spoorwegemplacementen en stations volg ik met zeer grote belangstelling o . a. DE HANZELIJN .
Als Tispr. 1 was mijn vader betrokken bij de , in een nacht , vervanging van de kruiswissel in spoor 1 en 2 t.b.v. de combinatie van het Leeuwarderdeel met het Groningerdeel heb ik mee mogen maken . Mijn vader stond dat bij hoge uitzondering toe. VEILIGHEID VOOR ALLES was zijn lijfspreuk ;maar ik was dan ook al 18.
Ik vind de fotoreportages heel goed en ter zake kundig . Ik ben van plan morgen naar Wezep te reizen en dan 1 of 2 keer een retour Zwolle te reizen om een goed beeld te krijgen van de resultaten en op de eerste dag over de nieuwe brug te treinen !!!
MVG.,
G.P. Hauer.
Naam: Bart
Woonplaats: Capelle aan den IJssel
Bericht: Hoi Stefan,

complimenten voor je mooie site en foto\'s!
Had iemand al een opmerking gemaakt over die seinborden(130 km/h)op de brug,je dacht dat ze de verkeerde kant op staan.Uit de site van Prorail kan ik opmaken dat de Hanzelijn geschikt wordt gemaakt voor 200 km/h maar bij oplevering zal dat niet meer zijn dan 160 km/h.
Maar de wisselstraat op de brug heeft waarschijnlijk een snelheidsbeperking die vooraf wordt gegaan door het gele bord(met de 13 die de snelheidsbeperking oplegt).
Bij dat bord mag dus niet harder gereden worden dan 130 km/h en staan ze wel degelijk op de goede plek.
Een paar kilometer richting Zwolle zal er weer een snelheidsbeperkingsbord komen die afremmen tot 40 km/h afdwingt.

Vriendelijke groet
Naam: Nathan
Woonplaats: Hasselt (overijssel)
Bericht: ik ben een echt Railfan. treinspotten is niet voor niks mijn hobby. ik zoek ook vaak treinensites op. wat ook erg leuke youtube kanaal is http://www.youtube.com/wijzeuithetoosten hier kun je de complete bouw van de nieuwe hanzespoorbrug vanuit de cabine volgen.
Naam: ronald
Woonplaats: lelystad
Bericht: hallo allemaal kijk ook eens op http://www.everyoneweb.com/amateurfotograaf2/ ik maak al van af begin 2008 foto\'s
m.v.g ronald
Naam: jeroen
Woonplaats: purmerend
Bericht: hoi stefan,
leuk die foto,s van 10 jan. je hebt ons net gemist met draad trekken,we waren bezig met de gemma en 3 krollen 1x volker,1x v/d mheen,1x strukton(waar ik op zit).maandag nog 6km en dan zit de versterkingsleiding erin.

gr.jeroen
Naam: Wilfred
Woonplaats: Utrecht
Bericht: Hoi Stefan,

Ik geniet van al je mooie foto reportages over de aanleg van de hanzelijn. Nu staat het water erg hoog en ben ik benieuwd hoe zich dat verhoud tot de nieuwe spoorbrug. Komen daar foto\'s van?

Groeten Wilfred
Naam: Cor
Woonplaats: Dronten
Bericht: Hallo Stefan,

het is prachtig wat je allemaal doet. Ik woon met vrij uitzicht op de spoorbaan en zag alle werkzaamheden elke dag. Van het rooien van de populieren tot aan de stoomtrein en het poten van bloembollen eergisteren. Helaas kon ik niet zo gauw m\'n camera vinden voor de stoomloc. maar de video maakt veel goed en de bollen gingen niet zo snel.

veel succes verder en groeten van Cor
Naam: Michiel Tom
Woonplaats: Lelystad
Bericht: Wat een prachtige en informatieve site, ook voor de professional!
Naam: remco van bommel
Woonplaats: kampen
Bericht: goede site met regelmatig interresanten foto\'s ga zo door wilde je graag mededelen dat de eerst bovenleidingportalen vanaf kampen richting hattem geplaatst zijn deze week
Naam: Peter van der Steege
Woonplaats: Grafhorst
Bericht: Hallo Stefan,

Leuk om de foto\'s terug te zien die je gisteren (8 november) hebt gemaakt.
Ik was toen zelf bezig om met de shovel de pallets met zwarte matten uit te rijden over de spoorbrug.
Mijn complimenten verder voor jou site en de mooie foto\'s die je hebt gemaakt. Ik zal je site zeker regelmatig blijven bezoeken!

Groetjes Peter
Naam: Freek Hidding
Woonplaats: stadskanaal
Bericht: Stefan ik mis foto\'s van onze werkzaamheden aan de Hanzelijn, wij zijn bezig met het leggen van de middenspannings kabels naar de diverse onderstations. Niet onbelangrijk want zonder deze kabels zal de trein straks niet in beweging komen. Verder komplimenten voor jou, leuke aktuele site met uptodate nieuws.
Groetjes F.Hidding
Visser & Smit Hanab
Naam: F. Huisman
Woonplaats: Huizen
Bericht: Mijn complimenten voor een schitterend stuk werk in woord en beeld, en zo lang al!!
Ik ben machinist bij N.S.R. standplaats Amsterdam en rij dus regelmatig naar Lelystad en zie de lijn vorderen, nu ook het station zijn overkapping krijgt. Afgelopen week hebben ze de blauwe steuntjes geplaatst voor alle dakplaten van de overkapping. Boven leidingen worden opgehangen en straks het spoor gelegd langs het nieuwe perron. Het is de bedoeling dat het nieuwe perron zo snel mogelijk in dienst gaat, en dan word de oude overkapping opgeknapt en geschilderd zodat het er dan piekfijn uitziet. Ik heb er vandaag wat foto\'s van gemaakt tijdens mijn dienst. Prorail heeft laten weten dat je de site goed bij houd en ik denk dat ze je hier wel een cadeautje voor mogen geven. Je staat in mijn favorieten en zal je vaker bezoeken. Groeten machinist F. Huisman.
Naam: Jannes Riphagen.
Woonplaats: Zwolle
Bericht: OOk 19 Oktober zijn er weer prachtige foto\'s de waslijn is gespannen. Groetjes jannes
Naam: Rogier de Groot
Woonplaats: Elburg
Bericht: Mooie foto's van 13 september.
Ik zal dat in de laatste paar weken tientallen heipalen rondom de tunnelbak zijn geheid.
Waarvoor dienen deze heipalen en hoe diep zijn deze geheid?
Is dit gedaan, omdat de veenlaag hier dik is?

Alvast bedankt voor de moeite.

Met vriendelijke groet,
Rogier
Naam: Klaas van Manen - 13 september 2010
Woonplaats: Groningen
Bericht: Schitterende reportage van 13 september!. Ik ben gek op technische details. Daarom vooral ontzettend bedankt voor de plaatjes van de compensatie-inrichting bij de aansluiting op het Zwolse landhoofd. Zie ik het nu trouwens goed dat een deel van de brug een glazen veiligheidsscherm krijgt en de rest een metalen net? Als dat zo is, weet jij dan waarom niet overal het zelfde?

Naam: Erik
Woonplaats: kampen
Bericht: Hallo Stefan,

Mijn complimenten voor je schitterende website. Ik kijk eigenlijk iedere dag wel even of er nog nieuwe foto's of video's zijn geplaatst. Vooral het plaatsen van het middendeel van de nieuwe brug afgelopen weekend heb je echt mooi weergegeven. Ik rij dagelijks over de N50 van Kampen richting Hattemerbroek en de ontwikkelingen zijn dus ook goed te volgen op die manier. Bij ons in Kampen liggen de werkzaamheden aan de Hanzelijn bijna stil. Alleen aan het station Kampen-Zuid wordt gebouwd. Het wachten is op de rails die ergens deze zomer vanuit Lelystad onze kant op komt. Nogmaals mijn complimenten voor je schitterende website. Ga zo door!
Naam: Jacob Wolf
Woonplaats: Wapenveld
Bericht: Hallo Stefan,

Ik heb wekelijks je site bekeken en ik moet je complimenteren met de gigantische mooie foto\'s die je er elke week weer opzette en de verslagen die je er bij maakte.
Ik vroeg mij af wat voor camera en lens je hiervoor gebruikte ???

Groeten Jacob
Naam: harryhattem
Woonplaats: Hattem
Bericht: Hallo,ik heb de afgelopen tijd ook een aantal foto`s gemaakt,misschien leuk om even te bekijken.

groeten Harry

http://picasaweb.google.com/brommerharry/SpoorbrugHattemZwolle?feat=directlink
Naam: Betweter
Woonplaats:
Bericht: Op dit moment is er bij de Stentor een namen strijd gaande over een nieuwe naam voor de brug

http://www.destentor.nl/regio/zwolle/6630299/DOE-MEE-Weet-u-een-mooie-naam-voor-de-nieuwe-brug.ece
Naam: Klaas van Manen
Woonplaats: Groningen
Bericht: Hee, geen enkele nieuwe foto vandaag? Dat is even wennen ;)

Leuk dat ik je zaterdag heel even in levenden lijve heb ontmoet. En wat goed dat je je (als enige) aan je belofte hebt gehouden om live updates via Twitter te geven. Buitengewoon informatief en up-to-date allemaal. Van de belofte van ProRail om tijdens het werk mensen te interviewen over de voortgang kwam niks terecht. Misschien dat ze daar bij hun afdeling communicatie nu een vacature hebben voor iemand die echt weet hoe je dit moet aanpakken (jij bij voorbeeld?).
Naam: sven
Woonplaats: kampen
Bericht: Alles keurig netjes geregeld voor de toeschouwers,jammer van het natte weer.
Twee opmerkingen :
a.Er wordt een vergelijking gemaakt met de Moerdijkbruggen,deze zijn in en over open en ruw water
gebouwd in 1870 een voor die tijd eneome prestatie.de spoorbrug te Hattem is weliswaar ook 1400 meter
maar voor het grootste gedeelte vanaf het land gebouwd en dat isn wel iets makkelijker.
b.In de toelichting door medewerkers Prorail wordt het laswerk van de Macedoniers geprezen vanwege de 12 uur in de kokerbalken soms zonder ventilatie,dit is dan wel erg ongezond werk geweest.
Naam: Johan Knegt
Woonplaats: Hattem
Bericht: Mijn grote complimenten voor de manier waarop je deze site hebt gemaakt en vooral: actueel hebt gehouden. Ik woon in Hattem en was dit weekend niet thuis, maar gelukkig kon ik via de laptop de hele operatie volgen. De site liep zo nu en dan even vast maar dat vertelde je al; de server kon het niet aan.
Nogmaals: Super!!!!

Johan Knegt
Naam: Anton Tukker
Woonplaats: Dronten
Bericht: Ik wil een compliment maken aan (jou) Stefan. Ik kijk al langere tijd regelmatig naar je site.
Afgelopen week-end was wel (een) TOP....Bedankt en succes verder.
Laat je nu de vorderingen van de spoorbaan ook zien ?....vanaf Lelystad ligt er al een groot stuk.
Hart.Gr. Anton Tukker
Naam: Henk Neuteboom
Woonplaats: Hattem
Bericht: Hallo aan alle medewerkers ! Een geweldige aktie dit weekend, indrukwekkend. Dit had ik beslist niet willen missen. Een technisch hoogstandje !!
Ook alle lof aan Pro Rail voor de informatie en organisatie op het publieksterrein bij IJsselstein.
Nogmaals dank.
m.vr.gr
Henk
Naam: Jongie van achter de breuren
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Hallo Stefan,

Een hele mooie site, ik kijk er bijna dagelijks naar. Zeer mooie gedetailleerde foto's; dat je nog niet in dienst bent van ProRail... :-)

Een manco: omdat de site goed werd bekeken werd ik er regelmatig uit geknikkerd... jammer. De webcambeelden waren een beetje aan de kleine kant, maar Jongie kiekt overal..., webcams spoorwegen en daar was het beeld formaat zelfs aantepassen!

Voor de rest, neem ff rust... het is te zien dat er veel werk in zit!

Met vriendelijke groet,
Jongie
Naam: Robert
Woonplaats: Delfzijl
Bericht: Dit is echt een geweldige site. En de foto\'s en video\'s zijn ook heel erg mooi. Ik hoop dat jullie er nog even mee doorgaan. Je zou willen dat prorail meer van dit soort sites zelf zou maken voor hun andere mega klussen.

De webcam zo nu van mij well een ander plekje mogen krijgen. Bijvoorbeeld vanaf de brug kijkent in de richting van de aftakking van beide lijnen. Daar is waar het nu het meest interresantst wordt lijkt me zo.

Groeten en heel veel dank van uit het \"hoge noorden\".
Naam: Kristiaan
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Fantastisch verslag, met een grote hoeveelheid mooie foto\'s!

Helaas was ik afgelopen weekend niet in de gelegenheid om zelf te kijken, maar dankzij deze site en de info op twitter heb ik alles goed kunnen volgen.

Groeten,

Kristiaan
Naam: C H ter Velde
Woonplaats: Heerde
Bericht: Graag zou ik willen weten hoe ik aan die mooie foto`s kan komen, die van de oude en nieuwe brug gemaakt zijn. Alvast bedank voor eventueel bericht.
Naam: niels
Woonplaats: wezep
Bericht: invaren brug ijssel

http://www.youtube.com/watch?v=3lM7mOGU4PM

Ik heb zaterdag zitten filmen (video), ondanks het weer

een mooie film
Naam: Gerhard Kwakkel
Woonplaats: Hattem
Bericht: Ik heb zaterdag en zondag zitten filmen (video), ondanks het weer, en heb bij de ingang geen kleine DVD ontvangen. Waarschijnlijk omdat ik te vroeg was, omstreeks 07.30 uur. Hoe kom ik alsnog aan deze DVD en hoe kom ik aan een DVD met door jullie gemaakte foto\'s en video\'s welke op deze site staat en meer?
Ik heb gezien dat er op 5 juni een opendag is waar een DVD gekocht kan worden. wat komt erop te staan en kan ik bij deze een DVD al reserveren. Hopenlijk hebben we dan mooier weer.
Vriendelijke groet.
Gerhard Kwakkel.

----------------------------------------------------

Reactie Stefan:

Hallo Gerhard, als het goed is zorgt ProRail er voor dat er een DVD beschikbaar komt met de beelden die gemaakt zijn tijdens dit weekend. De foto's die op deze website geplaatst zijn zullen in principe niet via mij op DVD te krijgen zijn omdat dit gewoon te veel werk is als particulier. Neem anders even contact op met ProRail via 038 - 375 61 62 voor je vraag over de DVD met filmbeelden.
Naam: Ron van der Velpen
Woonplaats: Hoogeveen
Bericht: Als liefhebber van de grotere hijskranen en speciaal transporten was dit project zeker interessant om te volgen. Veel dank aan Stefan voor de fraaie en snelle (!) updates. Uiteraard ook dank aan Prorail en zijn aannemers die deze klus (tot zover) geklaard hebben.Ik lees dat Jaap ook al een linkje naar he BMF geplaatst heeft :D


groeten,
Ron
www.vandervelpen.nl
Naam: Gerrit
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Hoi stefan, nogmaals bedankt (Had ik al op je eigen website gedaan.. :-) voor je \'reportage\' van de afgelopen 2 dagen! Erg mooi en leuk om het op deze wijze \'mee te kunnen maken\'.
Naam: J Altena
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Stefan: Nogmaals even hier mijn complimenten over je live verslag van de afgelopen 2 dagen!
Heb je vanmiddag nog op de foto gezet (foto staat op het bouwmachine forum.)
Prorail: Niks dan lof over de organisatie! alles was tip top in orde!
Weet niet of er mensen bekend zijn van Prorail met het bouwmachine forum?
Misschien is het leuk om eens in het topic te kijken van de bouw van de Hanzelijn/brug. Staan veel foto\'s van de afgelopen dagen in.
Ook in dat topic regent het complimenten richting jullie!
Hier even de link: http://www.bouwmachineforum.nl/forum/viewtopic.php?f=174&t=19771&start=120
Groeten Jaap
Naam: G.Broekhuizen
Woonplaats: Hasselt
Bericht: Geweldige site en prima foto\'s. Jammer dat hij dit weekend zo vaak weg viel vanwege de vele bezoekers.
Ben eigenlijk ook een beetje jaloers dat jij wel op het terrein hebt kunnen fotograveren.
Blijf je nog volgen tot het klaar is.Ben zaterdag nog ter plaatse geweest ,mijn complimenten aan de bouwers en de mensen die het verkeer regelden
Naam: P. Warnaar
Woonplaats: Zalk
Bericht: Een mooie reportage en een knap stuk werk. Heb het tot nu toe regelmatig gevolgd, kom er ook wekelijks regelmatig langs. Het is een mooie \"slanke\"brug met een uitstralende kleur.
Naam: Hans
Woonplaats: Wezep
Bericht: Een geweldig compliment voor iedereen die betrokken is geweest bij de organisatie en realisatie
van de happening rondom de brug; vooral de inrichting van het gastenterrein bij IJsselstein.
Ontzettend bedankt.
Naam: Roel Steenbergen
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Mijn complimenten voor de mensen die de brug plaatsten, voor de ontwerpers en bouwers (want het past toch maar mooi allemaal; en wat een mooie brug), voor de mensen die deze website maakten en ons prachtig materiaal levereden en voor de fotograaf: grote klasse, prachtige foto\'s. Ik hoop over een jaar over de briug te kunnen fietsen!
Naam: Leo
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Prorail, bedankt voor de uitstekende ontvangst vandaag.
Naam: Johan
Woonplaats: Vaassen
Bericht: Geweldig stuk techniek (brug en het plaatsen) En voor belangstellende alles perfect georganiseerd.
Allen die dit mogelijk gemaakt hebben hartelijk dank.
Naam: Alex
Woonplaats: \'s-Heerenbroek
Bericht: Hallo Stefan, helemaal geweldig en goede service. Bij het twitterbericht de kamags gaan rijden zijn we maar eens bij de brug gaan kijken. Heeft ons toch een hele zaterdagmorgen blauwbekken bespaard.
De zondagmorgen het zelfde verhaal met de latere start.

Als alle foto\'s online staan nog maar eens alles rustig bekijken.

Heel erg bedankt, Komt er toevallig nog een uitgave van het foto en video materiaal beschikbaar?
Naam: Daniel
Woonplaats: Sint Nicolaasga
Bericht: Hallo Stefan,

bedankt voor ons op de hoogte te houden van de brug, ik was erg benieuwd en vind het erg interessant, door jou ben ik daar achter gekomen wat het is geworden! Ga hier mee door! Ik blijf het volgen!

Veel succes verder!

Groetjes Daniel
Naam: Jasper
Woonplaats: Enschede
Bericht: Hey Stefan, bedankt voor de actuele berichtgeving deze twee dagen. Aanvankelijk had ik gedacht ook te gaan kijken op zondag, maar ik denk dat ik achter mijn pc meer kan zien dan vanaf de rivieroever. Dit is bijna in zijn geheel te danken aan jouw tweets en foto\'s op twitpic. Prachtig werk wat je hier laat zien!
Naam: Fred
Woonplaats: Wezep
Bericht: Hallo Stefan, geweldig mooi fotowerk geleverd! Erg mooi in beeld gebracht wat er allemaal voor nodig is om een nieuwe spoorbrug over de IJssel te bouwen. Vooral de kwaliteit van de foto\'s spreken mij erg aan!

Ga zo door, geweldig!!!
Naam: L v.d. Brink
Woonplaats: Dalfsen
Bericht: Stefan je hebt hier een geweldig stukje werk neergezet, mooie foto\'s en altijd up to date. Bedankt !
Naam: J.Pomper
Woonplaats: Meppel
Bericht: Vanmiddag vanaf 14.00 tot 16.30 gekeken bij de werkzaamheden nieuwe ijsselbrug.
een leuk schouwspel om de brug steeds verder de ijssel op zien komen.
Naam: Paul Gruben
Woonplaats: Eerbeek
Bericht: Stefan mag ik je alvast bedanken voor deze ongelooflijke mooie site en voor de tijd die je er in hebt gestoken, alleen maar om ons op de hoogte te houden en voor die prachtige foto\'s.
Ben er zaterdag geweest en heb genoten van het spektakel.
Nu zondag nog en dan is het weer over.
Nogmaals Stefan, bedankt.
Naam: Klaas van Manen
Woonplaats: Groningen
Bericht: Stefan, wat een werk. Maar als een echte verslaggever heb jij blijkbaar goed door wanneer je ter plekke moet zijn. In scherp contrast met de oorverdovende stilte die al weken op de site van ProRail heerst.

Ik zag je twitteren over de webcam. Spectaculaire beelden uit de hoogte, dat wel. Maar de webcam is nu gericht op de enige plek waar vandaag de hele dag NIETS te zien zal zijn: het midden van de rivier. Mocht je dit lezen en nog iemand spreken (op Koninginnedag is bij ProRail helaas niemand bereikbaar), kun je dan eens vragen of ze vandaag willen inzoomen op de hoofdoverspanning in de uiterwaarde?
Naam: Maarten
Woonplaats: Amersfoort
Bericht: Beste redactie, zogezegd,

Ik ben erg blij met deze site. Ik vind hem leerzaam en informatief. Eigenlijk had Pro Rail voor dit soort projecten zo\'n pagina in het leven moeten roepen. Erg goed initiatief. Erg leuk om te zien hoe het rode bouwwerk langzamerhand een brug wordt. Ook erg gaaf dat fotografen daar de toegang voor krijgen.
al met al, een heldere website, informatief, en een goede opbouw. Ik denk ook een goed helder concept voor eventuele andere websites.
Succes ermee,

Groeten,
Maarten
Naam: Arie
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Hallo,

Leuke site om zo de vorderingen aan met name de brug te kunnen volgen. Ik zou zelf ook wel een keer graag langs de hoofdoverspanning willen lopen om eens te kijken hoe groot het in werkelijkheid is. Zou toch leuk zijn als ProRail op 30 april (Koninginnedag) een open dag zou organiseren, zodat iedereen die dat wil er nog even omheen kan lopen voordat de brug de volgende dag naar zijn definitieve plaats gaat.

Ga vooral door met deze site.
Naam: Paul Gruben
Woonplaats: Eerbeek
Bericht: Hoi Stefan.
Hoe gaat het dit weekend.
Gaat het door of wordt het uitgesteld.
Jouw reportages worden met de dag mooier.

Paul.
Naam: Piet van den Dikkenberg
Woonplaats: Wijchen
Bericht: Stefan
Afgelopen zaterdag 27 maart waren wij met een groep Wijchenaren op bezoek op de bouwplaats en hebben daar gehoord dat het inhijsen van het middendeel een paar weken is uitgesteld tot weekend van 1 mei.
Ik kijk vaak op deze website. Ziet er heel mooi uit.
Piet
Naam: rahm
Woonplaats: apeldoorn
Bericht: zijn er ook foto\'s van de drontermeertunnel zoals die er nu uitziet?
hele mooie opnames.
chris.
Naam: Rob Surink
Woonplaats: Tha Mai, Chanthaburi Thailand
Bericht: Dit was wat we al bij de werkvoorbereiding verwacht hadden: Natte voetwen
Naam: Klaas van Manen
Woonplaats: Groningen
Bericht: Mooie fotoserie van zaterdag 27 februari 2010, Stefan. En wat goed dat je daar een vrije dag aan opoffert! Ik ben benieuwd naar de begeleidende tekst die je er ongetwijfeld nog bij zult gaan schrijven. Op de webcam zag het er de hele dag uit alsof er een race tegen de klok gaande was om van alles op het droge te krijgen vanwege het naderende (en door jou al voorspelde) hoge water.

Sowieso wordt er al een paar dagen flink aangepoot bij de hoofdoverspanning. Het licht op de bouwplaats blijft tot diep in de nacht aan en zo lang het licht aan is, is er ook steeds nog bedrijvigheid te zien. Weet jij of er in ploegendiensten wordt gewerkt. En weet je misschien ook waarom er nu zo ontzettend hard en lang aan de hoofdoverspanning wordt gewerkt? Ik denk aan achterstand in de planning of speling inbouwen vanwege hoog water, maar weten doe ik niks.

En ik zie op een enkele foto van jou een bootje aan een lijn (nog op het droge maar ongetwijfeld bedoeld als veiligheidsmiddel voor hoog water) en op een andere een paar reddingsbanden aan de steigers. Maar gelet op de bezigheden van de kranen (van Sarens) van vandaag leek het er ook wel op of er een soort nooddam van witte zandzakken werd gemaakt. Kun je ons daar ook over berichten of was dat nadat jij de bouwplaats al weer had verlaten? Los daarvan: het schijnt dat jij daar nog wel eens met iemand spreekt dus je weet vast meer.

Oh ja: ik kijk vooral naar je fotoseries vanwege de nieuwswaarde die ze hebben. Sinds we ze in groot formaat kunnen bekijken valt des te meer op hoe goed ze van kwaliteit zijn en hoeveel oog jij hebt voor detail en compositie. Het was mij nog niet een keer opgevallen dat er een 'scheve' foto was (zie een recente eerdere reactie). Keep up the good work! Ik geniet er keer op keer van.
Naam: andre duijn
Woonplaats: wezep
Bericht: p
van andre,
prachtige foto\'s en als ik het goed gezien heb dan wordt er over de hele wereld naar gekeken.
ik ben benieuwd naar de foto\"s als alles klaar is te zijner tijd. Het zal nog wel even duren, DE groeten
Naam: Brian Veltman
Woonplaats: Kampen
Bericht: Stefan,
De grotere foto\'s zijn een fraaie verbetering. Zojuist ontdekte ik ook de \'geschiedenis\'-pagina. Ik mis wel een beetje de ontwikkelingen aan de Zwolse kant, met name het tunneltje, en soms lukt het me slecht mij te orienteren. Verder nog enkele kritische noten. De foto van het station Kampen staat niet recht, 15/16 april is geen weekeinde en de railing op het viaduct over de A28 lijkt er vooral voor de sier te zitten. Voor de veiligheid van treinreizigers was het logischer het geheel andersom te monteren. Desondanks, pluim voor alle info.
Naam: Klaas van Manen
Woonplaats: Groningen
Bericht: Dag Stefan,

Mooie fotoreportage van 11 februari. Schitterend heldere foto\'s van die rode brug tegen een winterlandschap met strak blauwe lucht!

Heb je gezien dat de IJsselbrug webcam weer in de lucht is? Je kunt die mededeling rechts op de hoofdpagina dus wel weer veranderen.

En op jouw webcampagina liegt nog steeds een link dat er op de site van prorail weekfilmpjews van de bouw van de brug te zien zijn: die zijn er nog altijd niet! Wordt het geen tijd die link eens weg te halen?

Hartelijke groet en dank voor al je inspanningen
Naam: Peter Donckerwolcke
Woonplaats: Blokker
Bericht: Stefan,

Hoewel ik alweer 1,5 jaar weg ben van het project Hanzelijn Oude Land volg ik nog steeds de voortgang. Jouw site is daarbij nog steeds een prachtig middel waar met name de foto\'s inzicht geven van de ontwikkelingen. Voor mij is het jammer dat het Kampense deel nauwelijks aan bod komt, maar ik begrijp jouw focus op Hattem. De site is na het kerstreces inderdaad mooier geworden. De sponsoring van Quist Wintermans is goed besteed.
Ik hoop dat je de site tot en met de eerste terein in de lucht kan houden.
Veel succes met de site en met jouw studie op Windesheim.
Naam: Fred
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Hoi Stefan,

Je website was al goed, maar nu is deze nog beter!
Ik mis nu het Forum, komt dat nog terug?

mvg,
Fred.
Naam: Paul Gruben
Woonplaats: Eerbeek
Bericht: Wat ik eigenlijk nog mis op deze site is een agenda waar in staat waar en wanneer er transporten plaats vinden.
Dat is namelijk wat ik iedere keer weer mis.

Je bent zelf iedere keer ter plekke dus heb je hier informatie over gekregen, speel het door zodat liefhebbers van zware transporten zoals ik niets hoeven te missen

Verder vind ik deze site een TOP SITE veel succes.

-- Antwoord Stefan: --
Allereerst bedankt voor je compliment. Over de data van transporten; ik krijg ze inderdaad wel door maar ik mag ze niet publiceren op de website omdat dit simpelweg niet openbaar mag worden gemaakt vanwege veiligheidsredenen. Daar is voor mij niks tegen te doen helaas.
Naam: Jasper
Woonplaats: Enschede
Bericht: Hoi stefan,

Wat jammer dat je de afgelopen dagen ten onder ging aan je eigen succes! Heb je nu een hoger datalimiet, of is het nog steeds hetzelfde?

Ik kijk altijd weer met plezier naar de foto\'s die je van week tot week maakt, en vind het een welkome aanvulling om de nieuwsberichten te lezen.

Ik zie met spanning de komende maanden tegemoet, en hoop dat je deze kwaliteit kunt voortzetten.
Naam: Klaas van Manen
Woonplaats: Groningen
Bericht: Dag Stefan,

als liefhebber van het reizen per spoor, volg ik altijd met belangstelling de bouwprojecten die met het spoor te maken hebben. Ook de Hanzelijn en de IJsselbrug bij Zwolle dus.

Via een wat weggestopt regeltje tekst op de Hanzelijn-site van ProRail werd ik op jouw site attent gemaakt. Ik wil je graag laten weten dat ik met veel plezier de inhoud heb bekeken. Je maakt het voor mij nu mogelijk om vanuit Groningen bijna van dag tot dag bij te houden wat er rondom de brug gebeurt en daar doe je me veel plezier mee.

Wist je trouwens dat je link naar de weekfilmpjes (webcam -> archief) verwijst naar filmpjes over de tunnel onder het Drontermeer en (nog) niet naar de brug? Zit er een foutje in de link of verwacht je dat die filmpjes op die plek gaan komen?

Met vriendelijke groet,

Klaas van Manen
Naam: Marmein
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Mijn complimenten voor deze prachtige site!

Als medewerkster van Prorail volg ik zelf ook de vorderingen van de Hanzelijn, als het niet op zo een mooie manier als jij. Vrijdag 24 September heb ik vanaf de Zwolse kant een foto van de brug, die toen net boven de grondmist uitstak, gemaakt. Mocht je geinteresseert zijn, dan kun je de foto hier bekijken: http://www.marmein.nl/2009/10/04/4-oktober-ochtend-3/ (klik op de kleine foto voor een vergroting)
Naam: Andre Duijn
Woonplaats: Wezep
Bericht: Ik ben zelf in de militaire dienst bruggenbouwer geweest; o.a. in voormalig Nedederlands Indie en heb dus veel interesse bij het bouwen van allerlei soorten van bruggen, heb veel bewondering wat er nu gepresteerd word bij jullie werk!
Naam: Marinus Kemper
Woonplaats: Emmeloord
Bericht: Ik heb de fimpjes bekeken. Kan er ook eens een detailfilm getoond worden? Bijvoorbeeld het transport en de plaatsing van de lange betonnen liggers voor de viaducten bij Kampen.Ik zou graag eens zien hoe dat gedaan wordt. Ik vind het al met al een knap stukje werk. Ik heb me wel afgevraagd hoe men 150 jaar geleden een spoorlijn aanlegde.

Succes gewenst.

-- Antwoord Stefan:
Helaas ben ik niet al te vaak in Kampen te vinden, plus het feit dat mijn videocamera het op het moment heeft begeven dus voorlopig zijn er even geen video's van mijn hand. ;-)
Naam: Albert
Woonplaats: Groningen
Bericht: Met plezier volg ik je bijdragen, Mooi werk.
Naam: Fre
Woonplaats: Zwolle
Bericht: Mijn complimenten met deze boeiende en prachtige site. Zelf woon ik aan de Zwolse kant in Hanzeland en ben ook regelmatig op de dijk te vinden. Met deze site is het nog beter te volgen.

Succes met je site.

Hartelijke groet,
Fre Douma.
Naam: Gerrit Schoneveld
Woonplaats: Owen Sound, Ontario Canada.
Bericht: Ik woon nu bijna 50 jaar in Canada, maar de bouw van de Afsluitdijk is er maar een peuleschilletje bij. Neem weer mijn hoedje af voor dit ongelofelijke stuk werk. Ik ben gewoon sprakeloos.

Het allerbeste gewenst,

Gerrit Schoneveld - Owen Sound, Ontario Canada.

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl