Nieuws: 45.000 reizigers pakken de trein op de Open Dag

Bekijk de foto's van de officiŽle opening van de Hanzelijn met Koningin Beatrix en lees een persoonlijke noot over deze website. Klik hier!

Zo'n 45.000 mensen hebben zaterdag een ritje gemaakt over de Hanzelijn tijdens de speciale Open Dag. Vanwege de ingebruikname van de Hanzelijn was er een dag georganiseerd waarop men gratis met de trein kon reizen. Daar werd dermate goed gebruik van gemaakt, dat er extra treinen ingezet werden door de NS.

Al vroeg stonden de perrons overvol. Om 10 uur was het al een drukte op het station van Kampen Zuid. Honderden mensen stapten daar in de trein naar Lelystad. Alle zitplaatsen waren bezet en dus moesten veel mensen staan. Desondanks was de sfeer in de trein gezellig en vooral het uitzicht op deze winterse dag was fantastisch! Enig minpuntje volgens de vele reizigers was de drukgolf die te voelen is in de tunnel.

Naast de 36 geplande ritten en 8 extra toegevoegde ritten was het ook mogelijk om uit te stappen op de stations van Lelystad, Dronten, Kampen Zuid en Zwolle. Daar werden diverse activiteiten georganiseerd.

Wie rond kwart voor twee in de buurt van het station van Kampen heeft gereden met de trein zal ongetwijfeld een hete luchtballon hebben gezien. Naast de ballonvaart die ik in het voorjaar van 2011 al heb gemaakt, stond een ballonvaart in de winter ook nog een keer op mijn verlanglijstje. Vandaag was natuurlijk de perfecte dag! Het opstijgen gebeurde bij de Jules van Hasseltweg bij Kamperveen, vlakbij de Hanzelijn. Helaas stond de wind net niet precies parallel aan de Hanzelijn, maar desondanks heb ik nog wel enkele mooie foto's kunnen maken. De rest van de fotoserie van de ballonvaart vanaf Kamperveen naar de Lichtmis volgen binnenkort op mijn persoonlijke website.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 08-12-2012 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

4 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl