Nieuws: Fietsen langs het spoor naar Zwolle

HATTEM/OLDEBROEK - Een fietspad langs de Hanzelijn om het drukke verkeer op de Zuiderzeestraatweg te omzeilen. door Olger Koopman, De Stentor 19 November 2007.

Zowel de gemeente Oldebroek als Hattem heeft er wel oren naar. "Dagelijks gaan veel burgers uit onze gemeentes met de fiets of bromfiets richting Zwolle", zegt de Hattemse wethouder Luc Teuben.

"Het gevecht om de tunnel onder de IJssel hebben we verloren, maar we krijgen wel een fietspad over de brug. Het is goed om te bekijken of je daar iets meer mee kunt."

Hij zegt het bewust heel voorzichtig. "Er ligt nog niks concreets op tafel, er zijn alleen wat oriënterende gesprekken geweest." Desondanks biedt een dergelijk fietspad volgens hem veel voordelen. "Het is een mooie, rustige route ver weg van de verkeersdrukte, die bovendien een stuk korter is."

Zijn Oldebroekse collega Jan Klein reageert in eerste instantie enthousiast op het idee. Hij wil graag met de gemeente Hattem in gesprek gaan over de mogelijkheden.

Het is het verhaal van de kip en het ei, maar het fietspadideetje heeft ook elders de kop opgestoken. De jonge Wezeper Stefan Verkerk heeft op zijn website over de Hanzelijn al een versie uitgewerkt. "Bij het kruispunt van de Hanzelijn met de Zuiderzeestraat zou bij het viaduct een nieuw fietspad aan kunnen worden gelegd, die richting de nieuwe IJsselbrug parallel ligt aan het tracé. In combinatie met een bomenrij zou het mogelijk zijn om het ontsieren van het landschap door het spoor te beperken en een mooi fietspad te maken."

Bastiaan Luytjes reageerde op de site met een alternatief. Het fietspad zou al in Hattemerbroek, bij het Vijzelpad, kunnen beginnen. Vanaf daar volgt het de Veluwelijn en de Hanzelijn tot aan de IJsselbrug.

De Stentor

Geplaatst op: 19-11-2007 10:14.49

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl