Nieuws: Opheldering omtrent fietspad Hattem

Vanmiddag tijdens mijn rondje langs de bouwlocaties sprak ik iemand van Dura Vermeer over de situatie bij Hattem. Het fietspad is daar aangepast voor de veiligheid van de fietsers.

Er ontstonden verontwaardigde reacties omdat er nog geen bouwverkeer reed terwijl de borden al wel werden geplaatst. Volgens Dura Vermeer berust het hier op miscommunicatie, omdat de borden nooit begin September daar al hadden mogen staan.

Bovendien rijden er in principe geen 2 vrachtwagens elkaar tegemoet op de Oostersedijk, omdat de aanvoer via de A28 gaat, via de boog richting de N50 (ri. Kampen). De lege vrachtwagens zullen via de Zuiderzeestraatweg weer naar van Werven gaan. Om het passeren van 2 grote voertuigen (b.v. een vrachtwagen + tractor) mogelijk te maken worden er zogenaamde paseerstroken aangelegd op de Oostersedijk.

Zwolle
Bij het Engelse Werk groeit de zandbult ook behoorlijk. Het fietspad gaat binnenkort daar alweer omgelegd worden, dit i.v.m. de aanleg van de nieuwe fietserstunnel onder het toekomstige spoor.

Feitjes
Per dag wordt er ongeveer 5000 kuub zand vervoerd naar de verschillende locaties (m.u.v. bedrijventerrein H2O). Dat betekend dat er ongeveer 7 á 8 schepen per dag zijn lossen langs de oevers bij Hattem. Er worden per dag rond de 250 ritjes gereden naar de verschillende los plaatsen.


Een schip met zand legt aan bij de steiger bij van Werven.


Waar nu nog zand ligt, zal binnenkort een nieuw fietspad liggen.

» Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 16-10-2007 15:43.32

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl