Nieuws: [Special] Drontermeertunnel en de omgeving

Benieuwd naar hoe de tunnel er in 2009 bij ligt? Klik hier!

De bouw van de Tunnel onder het Drontermeer door verloopt volgens de krant en ProRail gestaag, zelfs volgens schema. Tijd dus om eens een kijkje te nemen bij de bouwput zelf. Maar ook: hoe staat het met de omgeving in de buurt van de tunnel?

Allereerst is het puzzelen om makkelijk bij oostkant van de tunnel te komen. Dat gaat helaas niet, een halve kilometer voor de tunnel is er geen toegang meer mogelijk. De Buitendijkseweg is definitief afgesloten. Duidelijk is te zien dat de Hanzelijn hier komt te liggen. Het tracé is erg goed zichtbaar.

Ondanks het vele omrijden is het niet gelukt om dichter bij de oostkant te komen van de tunnel.Via Kampen en de Roggebotssluis kom je gemakkelijk bij de westkant van de tunnel. Daar zijn 2 rotondes aangebracht, om het verkeer de snelheid te laten minderen. De tunnelvloer is duidelijk zichtbaar vanaf het fietspad. Op sommige plekken in de tunnel staat nog wat water, maar dat wordt weggepompt met pompen.

Het is duidelijk dat er hard wordt gewerkt aan de tunnel. Zover als je kunt zien richting Dronten is er tunnel te zien. Een goed teken dus.Ook de webcam die ProRail heeft geplaatst is te zien vanaf de weg. Zie ook de webcambeelden zelf.Vanaf de Drontermeerdijk (N306) is ook een groot bord te zien van ProRail met informatie over de werkzaamheden.Bij Kampen wordt gewerkt aan de viaducten over de N50. Bij 'de Slaper' is hier wat van te zien. Langs de N50 zelf zijn nog maar weinig werkzaamheden te zien. Bij de viaducten over de N50 is duidelijk te zien dat ze extra breed zijn, zodat er makkelijk een spoor kan bij worden gelegd.Bekijk alle foto's van deze special, klik hier!
Een foto, geplukt van de site van De Stentor. De foto is gemaakt door Paul Kaandorp.


De Stentor

Geplaatst op: 13-10-2007 14:52.58

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl