Nieuws: Liever groene spoorbrug bij Hattem

De Vereniging Landschap en Milieu Hattem ziet absoluut niets in de (donker)rode kleur die de nieuwe spoorbrug over de IJssel bij Hattem en Zwolle moet krijgen.

"De vorm van de brug ervaren wij als mooi", zo stelt voorzitter Dolf Joekes namens de vereniging. "Maar het landschap en het milieu zouden ons inziens worden beledigd als het heilloze plan om de brug donkerrood te maken doorgang zou vinden." De vereniging ziet meer in de 'harmonieuze kleuren van de oude autobrug over de IJssel: licht - en donkergroen'. "Het zou een klap in het gezicht van de bewoners van Hattem zijn als - na de verloren strijd voor een tunnel - de brug een onnatuurlijk voorkomen zou krijgen.".Het ontwerp voor de nieuwe brug komt van de hand van Quist Wintermans Architekten. De boogvorm is traditioneel en lijkt op die van de naastgelegen autobrug. Deze constructie krijgt een rode kleur. Geen signaalrood, maar een aardse tint, aldus de ontwerper Paul Wintermans. Alle ontwerpen zijn binnenkort te zien in het stadhuis van Hattem.Foto's bewerkt door Hanzelijn-Hattem.nl, groene kleur mogelijk niet de groene kleur die bedoelt wordt in het artikel

Bron:
De Stentor

Geplaatst op: 04-10-2007 09:51.43

Reacties

B. Zuurman schreef op Vri 05 Okt @ 09.06u:
In het groen lijkt het een Trabantje in plaats van een Ferrari.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl