Nieuws: Klachten fietspad Zuiderzeestraatweg in De Stentor

HATTEM - "Ik kan maar niet begrijpen wie zo'n idee in z'n hoofd haalt, laat staan het dan nog laat uitvoeren ook. De slogan 'Nederland Fietsland' kan je nu wel vergeten, of is het de bedoeling om fietsers uit te bannen', zo luidt een ongezouten commentaar op de website van de Fietsersbond

De klacht over de plotse 'knik' in het fietspad langs de Zuiderzeestraatweg bij industrieterrein Netelhorst in Hattem werd genomineerd bij het meldpunt van de Fietsenbond 'Mijn slechtste fietspad' door W.F. van Norel uit Zwolle, die het probleem ook bij de gemeente Hattem aankaartte. "Deze hoofdfietsroute is uit de voorrang gehaald, maar ook verre van comfortabel te rijden. Fietsers moeten haaks links en dan weer rechts rijden in plaats van dat de flauwe slinger aan de andere kant van de zijweg doorgetrokken wordt." Hij krijgt aardig wat bijval, gisteravond stond de teller op 113 'mee-eens-stemmen'.

De Zwollenaar vindt het een nobel streven dat fietsers uit de dode hoek van vrachtwagens worden gehaald, maar vreest dat het zo alleen maar gevaarlijker wordt. "Een chauffeur heeft op de Zuiderzeestraatweg een kilometer(!) om te anticiperen op aanwezige fietsers." Dat afslaand vrachtverkeer eerder alert is op auto's dan op fietsers, een andere reden om het fietspad bij de kruising om te leggen, vindt hij flauwekul. "Niet goed kijken mag natuurlijk geen argument zijn om een situatie aan te passen."

Van Norel krijgt bijval van mede-fietsers. "Door deze constructie moeten de fietsers flink afremmen en een s-bocht maken over het rijvlak van de vrachtwagens. Daardoor bevinden ze zich ze een relatief lange tijd in een kwetsbare positie", vindt een fietser. "Een veiliger en veel goedkopere oplossing is om de fietsers tijdelijk uit de voorrang te halen zolang er bouwverkeer rijdt, en dit aan te geven met borden."

"De aanpassing die men verzonnen heeft lijkt me totaal overbodig en is ook los van die onzinnigheid slecht uitgedacht", vindt een ander. "De hier in elkaar geflanste noodoplossing lijkt werkelijk nergens naar."

Geplaatst op: 22-09-2007 21:40.37

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl