Nieuws: Hattem: "De tunnel komt er!"

HATTEM - Het gemeentebestuur van Hattem is er vast van overtuigd dat minister Eurlings vandaag overstag gaat en alsnog zal besluiten om te kiezen voor een tunnel in de Hanzelijn. "Wij geloven er vast in dat de tunnel het wint van de brug over de IJssel", aldus een optimistische wethouder André Borst van Hattem. Volgens Borst heeft Hattem een paar ijzersterke troeven. Door Roel Kleine, De Stentor 13-09-2007

"Geld is het probleem niet meer", is in de laatste vergadering van de Kamercommissie gebleken en ook hoeft de voltooiing van de Hanzelijn geen vertraging op te leveren. Niet wat de aanleg betreft en evenmin wat de juridische kant van de zaak betreft. Als het kabinet het tenminste wil", laat de Hattemse wethouder er onmiddellijk op volgen.

Volgens Borst kan de minister alleen maar uitleggen waarom hij de tunnel niet zou willen, want een meerderheid van de Kamer wil het wel.

Het optimisme van de Hattemers is zo groot dat vandaag het gemeentebestuur opnieuw afreist naar Den Haag met een bus vol inwoners. De finale discussie wordt vanmiddag om half vijf gehouden.

Wethouder Borst betreurt het dat de gemeente Zwolle niet samen met Hattem op wil trekken. Wethouder Janco Cnossen liet gisteren in deze krant weten dat Hattem niet op steun van Zwolle hoeft te rekenen voor wat de aanleg van een tunnel betreft. Zwolle gaat voor een spoorbrug over de IJssel.

Borst verwijt Zwolle het IJssellandschap te verpesten met de bouw van een kolossale spoorbrug over de IJssel.

"Die brug wordt een groot lomp ding. Door z'n volume is het zo kolossaal, dat kan gewoon niet mooi zijn. Wat dat betreft snap ik Zwolle niet dat zo bezig is het het IJssellandschap. Een stukje vergeet men echter in Zwolle", aldus Borst.

Geplaatst op: 13-09-2007 10:13.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl