Nieuws: Een update over de Hanzelijn en alle activiteiten

De afgelopen maanden is het vrij stil geweest op deze website. De reden daarvan was dat er op de Hanzelijn zelf weinig te zien was wat interessant was om te fotograferen. Desondanks staan er nog wel een aantal interessante punten op de agenda.

Eerst nog even terug naar wat er de afgelopen maanden wel gebeurd is. Zo kwam station Kampen Zuid in het nieuws omdat de naam van het station toch geen 'Station Kampen' zou gaan worden. Reden daarvan was dat het Kamperlijntje door de mislukte aanbestedingsprocedures nog enkele jaren in dienst zal blijven. Daardoor blijft station Kampen nog bestaan, waardoor deze in de systemen van ProRail en NS niet dubbel gebruikt kan worden.

In de maand juni zijn op verschillende ritten geweest met meetapparatuur. Een foto van deze bijzondere combinatie is via deze link te zien. Op donderdag 23 augustus heeft ICE stel 4610 opnieuw testritten gereden op de Hanzelijn. Tijdens deze testritten werd gekeken hoe de bovenleiding zich hield. Zie deze foto.

Tijdens de laatste weken van juli is op station Zwolle hard gewerkt tijdens een buitendienststelling. De doorgaande sporen werden verwijderd, zodat er ruimte kon worden gemaakt voor de nieuwe reizigerstunnel. De tunneldelen werden op 31 juli succesvol ingereden. Ik ben hier als fotograaf in opdracht van DuraVermeer bij aanwezig geweest, maar vanwege afspraken tussen DuraVermeer en ProRail mag ik deze foto's helaas niet publiceren. Enkele foto's van de fotograaf van ProRail zijn wel te bekijken via de site van ProRail, klik hier.

21 september: Op 21 september wordt in het stadhuis van Hattem de tentoonstelling 'Hanzelijn' geopend. Het werk van beeldend kunstenaar Edith de Jong zal vanaf die vrijdag te bewonderen zijn in het stadhuis. Meer informatie is op de website van Edith de Jong te vinden.

06 oktober: De Nederlandse Vereniging voor Belangstellenden in het Spoor- en tramwezen organiseert op 6 oktober een rit over de Hanzelijn met een oude Plan U. Vanuit Amersfoort wordt een reis gemaakt over de Hanzelijn, waarbij men de kans krijgt om op diverse locaties de 'Rode Duivel' op de foto te zetten langs de lijn. Meer informatie over deze rit en de kosten ervan zijn te vinden op de website van de NVBS.

06 december: Op donderdag 6 december zal ProRail samen met de NS, gemeentes, provincies en alle andere partijen de Hanzelijn officieel gaan openen. In de media is al verschenen dat de kans zeer groot is dat Koningin Beatrix de opening zal verrichten. Officieel is dit nog niet bevestigd. Waar deze opening precies gaat plaats vinden is eveneens nog niet duidelijk. We wachten rustig af..

08 december: Twee dagen na de officiële opening zal er een feestelijke zaterdag zijn. De gemeentes Lelystad, Dronten, Kampen, Hattem en Zwolle zullen allerlei activiteiten gaan organiseren om de opening van de Hanzelijn te vieren. Het programma zal nog verschijnen op de website van ProRail. Uiteraard zal ook op deze website hier ruim aandacht aan worden geschonken.

Het zal op 8 december ook mogelijk zijn om gratis op de Hanzelijn te reizen. Het is dan voor reizigers voor het eerst mogelijk om over de Hanzelijn te reizen.

09 december: Op zondag 9 december gaat de nieuwe dienstregeling in en daarmee zal de Hanzelijn dan écht in het spoorboekje worden opgenomen.

Zoals gezegd: zodra er meer informatie is over de activiteiten dan zal dat uiteraard hier op de website worden geplaatst.

Geplaatst op: 06-09-2012 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

4 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl