Nieuws: Hanzeboog in diep winterse toestand

De trouwe bezoeker van deze website weet dat het al een flink tijdje stil is op deze website. Reden is dat de testritten van de Hanzelijn momenteel wel bezig zijn, maar de treinen die de testritten rijden zijn momenteel slechts wat losse locomotieven. De komende tijd kan daar misschien verandering in komen en ik ben dan ook druk bezig om het een en ander te regelen. Wordt vervolgd dus.

Maar in de tussentijd heeft Koning Winter het land overgenomen. Ook de Hanzeboog wordt (wederom) onderworpen aan een krachtmeting. De extreme kou van de afgelopen nacht (-19.2ºC in de weerhut in Hattemerbroek) heeft de brug ongetwijfeld iets laten krimpen. Door de extreme kou en de vele mistvelden die in de omgeving van de IJssel hingen was het landschap veranderd in een winterwonderland. De sneeuw samen met de rijp en de mistvelden op het water zorgde voor schitterende plaatjes. De knalrode brug maakte het af.

Enig minpuntje van de winterse perikelen zijn de zeer onregelmatige rijtijden van de treinen in de reizigersdienst tussen Amersfoort en Zwolle. In de drie kwartier dat ik bij de brug heb staan wachten kwam er helaas geen enkele trein voorbij. Wellicht later deze week meer geluk als het weer zonnig is?

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 04-02-2012 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl