Nieuws: Hulpdiensten oefenen in de Drontermeertunnel

Deze week vonden er hulpverleningsoefeningen plaats in de Drontermeertunnel tussen Dronten en Kampen. De brandweer van Kampen en Dronten oefenden ieder apart in de tunnel om zo voorbereid te zijn op mogelijke calamiteiten in de toekomst. De brandweer van Kampen heeft onder andere maandagavond geoefend in de tunnel samen met de ambulancedienst RAV, het SIGMA team en de ongevallenbestrijding van ProRail. Het scenario was dat een supporterstrein stil kwam te staan in de Drontermeertunnel en dat er brand uit brak in een van de coupés. Aan de brandweer de taak om de brand te blussen en om de supporters op een veilige manier de trein uit te krijgen. Het ambulancepersoneel ving samen met het SIGMA team de slachtoffers op in een grote tent die speciaal voor de oefening was opgezet.

De oefeningen bij de Drontermeertunnel deze week zijn nog niet de laatste. In april zal er nog een grote hulpverleningsoefening worden gehouden met alle hulpdiensten. In totaal zullen er dan honderden hulpverleners mee oefenen.

Aankomend weekend staan er in de nacht van zaterdag op zondag werkzaamheden gepland waardoor er zondagmiddag tot 13.30u geen treinen rijden tussen Zwolle en 't Harde. Reden is dat in de nacht van zaterdag op zondag de beveiliging van het 'oude' spoor (Zwolle - aansluiting Hanzelijn) en het nieuwe spoor (aansluiting Hanzelijn - Kampen-Zuid) wordt getest. De bedoeling is dat 's nachts de eerste trein vanaf de Hanzeboog de Hanzelijn op rijdt en v.v.

Verdere bijzonderheden rondom testritten zijn op dit moment wel gepland maar daar is nog niks over openbaar gemaakt door ProRail. Zodra er weer nieuws te melden is, komt dat zeker op deze website te staan!

Alle bezoekers van deze website in ieder geval een prettige Kerst en een bijzonder goed 2012 gewenst!

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 16-12-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl