Nieuws: De sporen van de brug worden uitgewist

De afgelopen maand is er hard gewerkt met het verwijderen van de laatste delen van de brug. De pijlers op het land zijn veranderd in grote stukken puin en de sporen naar de bruggen zijn verwijderd. Grote graafmachines verplaatsen flinke hoeveelheden zand op stukken waar 'vroeger' treinen reden. De sporen van de brug worden letterlijk en figuurlijk uitgewist uit het IJssellandschap. Alleen de pijlers die in het water staan herinneren nog aan het feit dat hier ooit een brug heeft gestaan.

Bekijk alle foto's, klik hier!Aan de overzijde van de IJssel - aan de Hattemse zijde - is gemeente Hattem 'druk' bezig met de realisatie van een verlengd fietspad tussen de Hanzeboog en het Roseboomspoor. Waar het fietspad nu nog ophoudt bij het Vijzelpad, ligt nu een kruispunt waar fietsers kunnen oversteken naar het fietspad richting Zwolle. Het nieuwe fietspad - wat nog niet opengesteld is voor het fietsverkeer - ligt precies op het voormalige tracé van de spoorlijn Zwolle - Apeldoorn. Tussen de Groeneweg en de Hilsdijk ligt tot ongeveer de helft nu een betonnen fietspad. De rest moet nog gestort worden door de gemeente.

Iets verder, ter hoogte van industrieterrein Netelhorst, ligt sinds vorige week een houten brug. Wanneer het fietspad precies af is, is nog onbekend.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 03-11-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl