Nieuws: Hulpdiensten oefenen met reizigerstrein op Hanzelijn

De brandweer van Kampen en ambulancepersoneel van RAV IJsselland hebben maandagavond een oefening gehad waarbij een brand zou zijn uitgebroken in een reizigerstrein. Het scenario deed zich voor op de Hanzelijn bij het trogviaduct vlak bij het station Kampen-Zuid. Omstreeks kwart over zeven arriveerde het ambulancepersoneel om voor het eerst kennis te maken met het spoor bij Kampen-Zuid. Na een kort rondje rondom de trein kwamen al snel wat interessante punten boven water die leerzaam zijn voor de hulpverleners.

Rond acht uur werd de brandweer 'gealarmeerd' en begon de oefening. In de trein zou in een elektriciteitskast een kleine brand zijn uitgebroken. De brand werd redelijk snel gevonden en geblust met kleine blusmiddelen. Een aantal gewonde passagiers moest door het brandweer- en ambulancepersoneel uit de trein worden gehaald.

De komende weken zal ProRail vaker samen met de hulpverleningsdiensten uit de gemeenten langs de Hanzelijn oefenen. Zo zullen er nog oefeningen plaats vinden in Swifterbant, Dronten en Hattem.

De trein die maandag gebruikt werd bij de oefening bleek bij navraag de eerste reizigerstrein te zijn die ooit op de Hanzelijn heeft 'gereden'. De stoomtrein die vorig jaar december tussen Dronten en Swifterbant heeft gereden rekenen we dan even niet mee.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 27-09-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl