Nieuws: De sloop van de brug zet zich met slag en stoot door...

De afgelopen week is de sloop van de oude spoorbrug over de IJssel erg snel gegaan. De twee bogen zijn in zijn geheel verdwenen en het grootste gedeelte is al per boot afgevoerd naar de hoogovens in IJmuiden. De slopers van de brug hebben het nu gemunt op het hefgedeelte van de oude spoorbrug. Aan het begin van de week werd de middenligger verwijderd die boven het hefgedeelte zelf zat. Daardoor was het mogelijk om de zijkanten te verwijderen. Nadat dinsdag de twee witte ballastblokken verwijderd waren, kon woensdag een start worden gemaakt met de sloop van zo'n zijgedeelte. Dat was later dan gepland, omdat bleek dat de ballastblokken zwaarder waren dan verwacht.

Nu blijkt dat de brug zich toch nog blijft 'verzetten', schuift het een en ander op in de planning. Vooralsnog staat het verwijderen van het hefgedeelte van de brug - het beweegbare stuk - gepland op aanstaande dinsdag. Wordt vervolgd dus!

Bekijk alle foto's, klik hier! (foto's dinsdagavond)
Bekijk alle foto's, klik hier! (foto's donderdagmiddag)

Geplaatst op: 22-09-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

5 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl