Nieuws: Boerderij langs de Geldersedijk gesloopt

De werkzaamheden aan de Hanzelijn lopen op zijn einde. Het bedrijf Tebezo gaat in opdracht van aannemer Welling/Züblin de komende maanden zich bezig houden met de sloop van de oude spoorbrug. Vanaf aanstaande maandag zal een begin worden gemaakt met de sloop van de brug. Allereerst zal - zolang alles volgens de planning loopt - maandag het booggedeelte van de brug worden verwijderd. Woensdag zal het hefgedeelte van de brug afgevoerd worden. De rest van de brug zal de komende weken vermoedelijk worden gesloopt.

Omdat het werk aan de Hanzelijn zowel qua onder- als bovenbouw af is voor DuraVermeer, werd het tijd om de oude boerderij te slopen. Deze boerderij - gevestigd aan de Geldersedijk nummer 45 en 45a - werd woensdag tegen de vlakte gebracht door een sloopbedrijf. De familie Klock die oorspronkelijk in het huis woonde werd uitgenodigd om samen met de filmploeg van ProRail te kijken naar de sloop. Kelvin, Iris en Carmen keken samen met hun moeder toe hoe de muren van de woning verpulverd werden.

Bekijk alle foto's, klik hier!Maar de drie kinderen mochten ook nog even profiteren van de sloop. Ze mochten van de cameraploeg met een aantal grote zware stenen de ruiten van de woning kapot gooien. Dat vonden ze maar wat mooi. Als aandenken namen de kinderen de huisnummers 45 en 45a mee.

Bekijk alle foto's, klik hier!De boerderij was vroeger in twee delen verdeeld maar werd vanwege de komst van de Hanzelijn opgekocht door ProRail. De afgelopen jaren deed de boerderij dienst als bouwbureau voor DuraVermeer. De familie die in de boerderij woonde is een aantal jaren terug al verhuist naar een nieuwe boerderij enkele honderden meters verderop. Echt treurig zijn ze uiteindelijk niet om de sloop. De familie is op dit moment erg blij met de nieuwe locatie en zou niet meer terug willen. Gelukkig maar. De flinke regenbuien en grauwe luchten van vanmiddag gaven de sloop een wat kil gezicht. Maar uiteindelijk is iedereen blij.

P.s. Alle bezorgde bezoekers van deze site bedankt voor de vele mailtjes. Geen paniek! Ik blijf de Hanzelijn volgen tot dat de verbinding in 2013 volledig in gebruik is genomen. De laatste weken is er alleen erg weinig gebeurd aan de Hanzelijn waardoor updates in de vorm van fotoseries niet interessant waren. De komende weken staat er gelukkig wat meer in de planning. Benieuwd naar meer infraprojecten waar ik bij fotografeer? Volg dan alles via mijn persoonlijke website.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 07-09-2011 00:00.00

Reacties

Rob Surink schreef op Don 08 Sep @ 04.22u:
Naar mijn weten, valt het slopen van de oude stalen brug onder de bouwcombinatie Welling-Zueblin

Reactie webmaster:
Correct! De fout is hersteld. Tekst in een haastige bui geschreven en dan wil je nog wel eens dingen door elkaar halen. Welling/Züblin is de aannemer, Tebezo sloopt de brug in opdracht van en DuraVermeer is verantwoordelijk voor het verwijderen van het spoor en de terpen.

Bij deze dus aangepast.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl