Nieuws: Cabinerit over de nieuwe brug vanaf Zwolle

Het is de fotograaf van deze website gelukt om bij een van de treinen die vandaag over de nieuwe brug reed vanaf Zwolle een camera te laten plaatsen bij de voorruit. Terwijl de machinist ongestoord zijn werk kon doen, maakte de camera beelden van de nieuwe spoorbrug en de aftakking richting de dive-under die daarna volgt. De trein rijdt de komende week nog met een snelheidslimiet van 90 kilometer per uur in verband met het inklinken van het ballastbed. Zodra alles is ingereden, gaat de beperking er af en mogen treinen met 130km/h de brug over.

En de eerste reacties zijn prima. Reizigers in de trein merkten vrij weinig van de 'onmogelijke bocht', zo was te lezen op onder andere Twitter. Het spoor ligt er goed in en de treinreis verloopt erg soepeltjes. Nu is het enkel nog het stuk spoor vanaf de brug tot aan de Hanzelijn en al het spoor voor dit project ligt op z'n plaats.Wat nog even blijft is het aangezicht van een buiten dienst gestelde spoorbrug. De spoorstaven zijn al wat gaan roesten, het hefgedeelte is omhoog en de scheepvaart passeert de brug zonder te wachten. Het is en blijft raar, na zo veel jaren trouwe dienst.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 14-06-2011 00:00.00

Reacties

A C F Sierts schreef op Woe 15 Jun @ 17.41u:
Ligt alle rails al op z'n plaats? Ook in Lelystad? Zeker weten?

Zowiezo moet er in Zwolle nog enorm veel gebeuren voordat de Hanzelijn daar fatsoenlijk verwerkt kan worden. Helaas is dat projectdeel door ProRail en Ministerie gruwlijk vergeten, en veeeeel te laat in gang gezet. Met alle negatieve gevolgen van dien...
nathan vos schreef op Woe 06 Jul @ 12.55u:
Het is behoorlijk wennen dat de oude spoorbrug niet meer op onze ijzeren wegen zit aangesloten. We kunnen er nog even van genieten. Hopelijk blijft er een stukje oude spoorbrug bewaard.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl