Nieuws: Stoomtrein als laatste trein over de oude spoorbrug

Een tijdperk is ten einde, een historische gebeurtenis is aan ons voorbij gegaan. De laatste trein is over de oude spoorbrug tussen Hattem en Zwolle gereden. De oude spoorbrug - oorspronkelijk gebouwd in het jaar 1862 - is vanaf vandaag voorgoed geschiedenis. En om dat bijzondere moment voor eeuwig vast te leggen reed de stoomtrein van de VSM uit Apeldoorn vandaag vanaf Zwolle een slagje naar Putten naar terug. Heel erg veel treinenspotters, inwoners uit de hele regio en andere geïnteresseerden zagen hoe de stoomtrein om 12:03u over de oude spoorbrug kwamen rijden. In de trein waren diverse genodigden aanwezig van NS en ProRail, maar ook bewoners die bij de brug wonen.

Om 13:50u reed de trein weer terug richting Zwolle over de nieuwe spoorbrug. De daadwerkelijk laatste trein was overigens de stoptrein 5688 van de NS vanaf Zwolle richting Utrecht CS die om 23.52u over de oude spoorbrug reed.


Bekijk alle foto's, klik hier! (Onder de foto staat nog een video!)Geplaatst op: 10-06-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl