Nieuws: Een kijkje op station Kampen-Zuid

Een paar maanden geleden is er een begin gemaakt aan de afbouw van station Kampen-Zuid. De grote zijwanden van het stationsgebouw stonden al een tijdje en het meest kenmerkende daar aan was natuurlijk de grote olifant die door een kunstenaar er op is gezet. De bedoeling is dat vanaf de zomer tot aan de winter hard wordt gewerkt om de afbouw gereed te krijgen, zodat het station gereed is voor het begin van de testritten over de Hanzelijn vanaf eind dit jaar.

Op het station zijn diverse herkenningspunten te zien. De trappen van het station beginnen zichtbaar te worden en ook de liftschachten zijn te herkennen. De plek van de kaartjesautomaten lijkt midden in het stationsgebouw, in een inham in de muur. Op het perron zijn al wat voorzieningen te zien zoals de perronwanden en vertrekseinen.

De brandweer van Kampen was bij aankomst van de fotograaf net klaar met een verkenningsrondje over het station. De hulpdiensten gaan tijdens de afbouw- en testfase van de Hanzelijn nog geregeld oefenen, zodat bij de ingebruikname van de Hanzelijn in het geval van een calamiteit adequaat gehandeld kan worden.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 14-05-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl