Nieuws: Naam nieuwe spoorbrug: 'Hanzeboog'

De nieuwe spoorbrug tussen Hattem en Zwolle heeft woensdagochtend de naam 'Hanzeboog' gekregen. De naam werd gekozen door de gemeentes Hattem en Zwolle, ProRail en QuistWintermans architecten. Op een schip op de IJssel werd met behulp van een oud gebruik de nieuwe naam onthuld. De burgemeesters van Hattem en Zwolle - respectievelijk drs. J.W. Wiggers en Henk Jan Meijer - toeterden samen met Patrick Buck, directeur van ProRail projecten, om zo te laten weten dat de brug 'geopend' werd.

Bekijk alle foto's, klik hier!Onder de diverse aanwezigen bevonden zich medewerkers van de aannemers, van ProRail, van het architectenbureau, van de gemeentes Hattem, Zwolle en Dronten. Naast de brug werden ballonnen de lucht in gelaten vanuit champagneflessen en op de leuning van het fietspad hing een banner met de naam 'Hanzeboog'.

De naam 'Hanzeboog' was een van de drie opties die door de voorselectie heen was gekomen van de ruim 250 namen die lezers van de regionale krant De Stentor hadden ingezonden. De andere twee opties waren o.a. 'De Rode Loper' en 'Hanzebrug'.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 11-05-2011 00:00.00

Reacties

Joris schreef op Woe 11 Mei @ 14.39u:
Charmante foto van de directeur ProRail. Zouden de burgemeesters iets beter opgelet hebben bij het klasje "hoe kom ik over in de media" of hebben Meijer en Wiggers geluk gehad met het moment, waarop de fotograaf knipte.

Reactie webmaster:
Ik vermoed dat het te maken heeft met het moment waarop de foto gemaakt is.
Henk schreef op Don 12 Mei @ 12.25u:
Foto 17 van deze serie is een buitengewoon goede compositie en zal ook hoog scoren in de competitie beste foto van het hele project. De vlaggenmast en de wapperende vlag lopen parallel met de schuine delen van de brug, de hoge bewolking aan de hemel voorkomt een lege ruimte, de oude en nieuwe brug staan er op met een trein, de scherptediepte is voldoende gegeven dat de foto vanaf een boot is gemaakt, de functie van de rivier krijgt perspectief. Erg mooi.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl