Nieuws: 'Het onmogelijke' is toch mogelijk!

Vele mailtjes, vragen en reacties kreeg Hanzelijn-Hattem.nl de laatste maanden over die toch wat vreemde bocht in het spoor vanaf de nieuwe brug via de dive-under naar Amersfoort. "De hoek is toch veel te krap en te steil om daar met een trein van af te gaan?" en "Zo'n trein kan toch nooit zo'n bocht nemen?". Heel veel antwoorden werden verstuurd dat de foto's op de website ook deels wat vertekend zijn door het gebruik van een zoomlens. En nu de bouwers sinds Pasen druk bezig zijn met het grondwerk voor de verbinding 'Nieuwe spoorbrug' - dive-under begint het pas duidelijk te worden dat het dus wél kan.

De treinen die vanaf Pinksteren over de nieuwe spoorbrug naar Amersfoort gaan rijden, zullen vanaf de wisselstraat (ter hoogte van de Geldersedijk) al afbuigen, op de brug zelf. Vanaf dat punt zal het spoor dalen en een bocht maken om zo te kunnen eindigen bij de dive-under. Mede doordat er in het tijdelijke spoor 'Oude brug' - dive-under een recht stuk ligt, wordt de illusie gewekt in de eerdere fotoseries dat het een onmogelijke opgave is om het nieuwe spoor aan te sluiten. Het aangebrachte zand vormt al een deel van het tracé, alleen het laatste gedeelte (waar nu nog het tijdelijke spoor ligt) ontbreekt nog.

Met behulp van shovels, dumpers en tractors met aanhangers worden grote hoeveelheden zand aangevoerd. Een trilmachine zorgt er voor dat het zand direct wat inklinkt. Ook rijdt er een tractor met watertank die voorkomt dat het zand gaat verstuiven.

Bekijk alle foto's, klik hier! (foto's vrijdag)



Wie 's avonds rond een uur of acht eens een kijkje gaat nemen bij de nieuwe spoorbrug kan verschillende leuke treinen voorbij zien komen. Het is rond dat tijdstip namelijk spitsuur met goederentreinen. In een uur tijd komen er (als de goederentreinen op tijd rijden) drie treinen voorbij. Gisteravond op Bevrijdingsdag 2011 reden er onder andere een afvaltrein en een containertrein van transportbedrijf HTRS over de nieuwe spoorbrug.

Terwijl de nieuwe spoorbrug in gebruik is genomen begint het einde van de gele NS boemeltjes op het Kamperlijntje dichterbij te komen. Met de komst van de Hanzelijn zal het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen worden 'vertramt'. Van de lijn wordt een lightrailverbinding gemaakt waarop snelle trams gaan rijden. Met nieuwe haltes bij onder andere Stadshagen wordt dit een meer lokale verbinding, terwijl het nieuwe station Kampen-Zuid op de Hanzelijn voor de regionale verbinding gaat zorgen.

Bekijk alle foto's, klik hier! (foto's donderdag)

Geplaatst op: 06-05-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

4 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl