Nieuws: De laatste werkzaamheden voor de indienststelling

De komende uren worden de laatste belangrijke werkzaamheden verricht aan de aansluitingen op de nieuwe spoorbrug. Met nog zo'n 17 uur op de teller tot de absolute deadline lijken de werkzaamheden op tijd klaar te zijn. Gisteren is er een achterstand ontstaan van zo'n 3 uur, maar deze is alweer weggewerkt. Vanavond omstreeks acht uur wordt besloten welke trein er morgenochtend als eerste over de nieuwe spoorbrug komt te rijden. Dat zal in ieder geval een stoptrein zijn vanuit Amersfoort richting Zwolle. De Intercity's (in beide richtingen) blijven tot aan de ingebruikname van de brug over het spoor Zwolle-Amersfoort rijden.

De werkzaamheden vanmiddag waren in mindere mate interessant voor foto's omdat deze vrijwel het zelfde waren als gisteren: er werden hier en daar nog wat delen afgegraven, de stopmachines waren druk en aan de bovenleidingen werden nog wat aanpassingen gedaan. Bij de dive-under wordt op dit moment al druk gewerkt om het zandlichaam gereed te maken voor het toekomstige spoor Zwolle - Amersfoort via de spoorbrug.

Komende nacht zal - volgens de planning - rond drie uur de kortsluitproef worden gehouden. Dan zal er spanning op de bovenleiding worden gezet, waarbij wordt gekeken of er geen fouten zijn gemaakt in de constructie. Deze testen zijn van levensbelang, omdat het niet zou mogen dat er bepaalde stukken spoor, bovenleidingspalen of objecten langs het spoor onder hoogspanning komen te staan. Tijdens de proef wordt gekeken of de gehele bovenleidingsconstructie veilig is geïsoleerd van de rest van het 'spoormeubilair'. Veiligheid staat bij deze testen op nummer een, omdat een baanwerker tijdens zo'n test dodelijk getroffen zou kunnen worden als het mis zou gaan. De controleurs van ProRail zijn tijdens zo'n test dan ook zeer scherp en oplettend.

Volg de komende uren de laatste updates rondom de werkzaamheden en de planning van de eerste trein via het twitteraccount @Stefanuzz of @HanzelijnHattem.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 25-04-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl