Nieuws: Werkzaamheden ombouw al begonnen

De buitendienstelling van dit Paasweekend staat op het punt te beginnen en toch zijn er al werkzaamheden zichtbaar die te maken hebben met het aanpassen van de sporen lay-out. Aan de Zwolse zijde van de IJssel, op het rangeerterrein, wordt hard gewerkt aan het plaatsen van nieuwe wissels en spoorstaven. Op de sporen ernaast staat een grote hoeveelheid werkmaterieel: een stopmachine, ballastprofileermachine, spoorkraan, diverse ballastwagons, etc.

Aan de Hattemse zijde van de IJssel is op het nieuwe spoor Amersfoort - Zwolle tijdelijk een zogenaamde 'Kettinghor' machine gestald. Dit is een spooronderhoudsmachine die ballast onder het spoor weg kan halen, vervolgens zuivert van zand en vuil, waarna het weer terug wordt gestort inclusief eventueel nieuw ballast om tekorten aan te vullen. Waar en wanneer deze precies ingezet gaat worden dit weekend is nog niet bekend bij Hanzelijn-Hattem.nl.

Het komend weekend zullen er (onder voorbehoud) op zaterdagochtend, zondagmiddag, maandagochtend en dinsdagochtend nieuwe foto's worden gemaakt. Deze volgen dan later op de middag/avond op de website.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 22-04-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl