Nieuws: Vorderingen aanpassing fietspad en asfalteren Zwolse zijde

Diverse interessante werkzaamheden zo in de laatste anderhalve week tot de ingebruikname van de nieuwe rode spoorbrug over de IJssel. Uiteraard wordt er nog hard gewerkt aan de bovenleiding: de draden boven het spoor Amersfoort - Zwolle hangen er nu voltooid bij. Enkel de bovenleiding voor het spoor Zwolle - Amersfoort ontbreekt nog. Het lijkt er op dat deze draden pas na de ingebruikname van het andere spoor worden getrokken.

De aanpassingen aan het fietspad vorderen. Kijkende vanaf de Hattemse kant van de IJssel, is duidelijk te zien op de foto dat de bovenkant van de leuning er af geslepen is. Aan de linkerkant van het fietspad zijn de mannen van de aannemers ook al een aardig eind. De komende weken zal er nog keihard gewerkt worden om de aanpassingen op tijd af te hebben.Langs het tracé aan de Hattemse zijde van de IJssel is de waterhuishouding verder op orde gebracht. De lange sloot is verder uitgegraven en verlengd. Op het zandlichaam zelf is naast het spoor een schouwpad aangebracht. Op de spoorbrug is het schouwpad nogmaals voorzien van een likje rode verf. Een aantal medewerkers van Imtech waren druk bezig met het aansluiten en testen van de seinen. Zo was een van de seinen kort voorzien van een groen en een rood ontstoken sein.

De afgelopen week is de Schellerdijk / Parallelweg afgesloten geweest voor fietsers die vanaf het Engelse Werk richting de Campus wilde fietsen. Dit in verband met het verbouwen van de af- en toeritten naar de brug, Parallelweg en Schellerdijk. De eerste deel van de week zijn de bouwers van DuraVermeer bezig geweest met het omleggen van de zandlichamen. Vandaag werden de laatste asfalteringswerkzaamheden verricht. De toplaag werd met een temperatuur van 180 graden Celsius aangebracht. Hierboven op is vervolgens nog een rode laag asfalt aangebracht.

Naar verwachting zal het fietsgedeelte van de spoorbrug begin juni worden opengesteld voor fietsers. Maar zoals het fietspad er nu bij ligt, zal het de maker van deze website niet verbazen als het fietspad al eerder wordt opengesteld...

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 15-04-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl