Nieuws: Veel veranderingen op komst de komende weken

Een jaar na het invaren van de spoorbrug lijken het weer drukke weken te gaan worden op en rond de Hanzelijn. In dit artikel kijken we naar de huidige werkzaamheden, maar blikken we ook al vast vooruit op dat gene wat er de komende weken ons te wachten staat.

We beginnen met het belangrijkste. In het paasweekend van zaterdag 23 tot maandag 25 april zullen er uitgebreide werkzaamheden zijn vanwege het omleggen van een spoor van de Veluwelijn over de nieuwe spoorbrug. Tijdens die buitendienststelling zal er hard gewerkt worden om het spoor, de beveiligingssystemen en de bovenleidingen aan te sluiten.

Omdat er tijdens de werkzaamheden ook gewerkt wordt op en rond de spoorwegovergangen van de Hilsdijk en Geldersedijk, zullen er in dat weekend afsluitingen zijn. Deze beide wegen zullen nooit tegelijkertijd afgesloten zijn. ProRail heeft de volgende tijden opgesteld voor afsluitingen:

Geldersedijk: vrijdag 22 april van 21:00 uur tot zaterdag 23 april 21:00 uur.
Hilsdijk: zaterdag 23 april van 21:00 uur tot zondag 24 april 21:00 uur.
Geldersedijk: zondag 24 april van 21:00 uur tot maandag 25 april 05:00 uur.

Komende week zullen er flinke werkzaamheden worden verricht aan het fietspad. Zo zal aanstaande woensdag asfalt worden gedraaid op de aanloop naar de brug (vanaf de Gapersweg tot aan de brug). De 'hobbel' in het fietspad zal de komende weken ook aangepast worden. Daarvoor zullen de aannemers (Welling / Max Bögl) een steigerconstructie moeten opbouwen. Om dit veilig uit te kunnen voeren zal de Geldersedijk vanaf a.s. zaterdag 06:00 tot a.s. maandag 00:00 uur afgesloten zijn voor al het verkeer.

Bekijk alle foto's, klik hier!Nadat maandag de Geldersedijk weer open is, zullen alleen voertuigen tot een maximale hoogte van 3,75 meter nog gebruik mogen maken van deze weg. De parallelweg is alleen nog maar toegankelijk voor verkeer tot 3,50 meter hoogte. Vrachtverkeer en bussen met hogere afmetingen zullen gebruik maken van de omleidingsroute die aangegeven is met de bebording.

Het fietspad zal de komende weken dus eerst aangepast worden, waarna deze nog een verfbeurt zal krijgen. Een anonieme bron wist Hanzelijn-Hattem.nl te vertellen dat er berichten rond gaan dat de aanpassing van het fietspad ongeveer € 1.000.000,-- gaat kosten. Dit bedrag zal naar het schijnt door de aannemer(s) zelf worden betaald, omdat het een constructiefout betreft. Gevalletje verzekeringswerk?

Bekijk alle foto's, klik hier!Verder waren er ook nog genoeg interessante vorderingen te zien langs en op het spoor. Langs het tracé bij Hattem zijn in het verlengde van de geluidsschermen nu ook groene hekken geplaatst. Deze zijn ongeveer 1,80 meter hoog. Sein 2826 die begin deze week nog op de grond lag is nu geplaatst en de derde van de in totaal vier versterkingsgeleidingsdraden zijn aan de bovenleidingsmasten gehangen. Verder werd er gewerkt aan de wisselinstallaties en zijn er oranje bordjes geplaatst met de cijfers '13' er in. Dit houdt in dat treinverkeer moet afremmen tot 130 km/h bij nadering van station Zwolle. In een eerder verslag schreef ik dat ik vermoedde dat de borden verkeerd om waren gehangen, maar dat blijkt dus een foutieve veronderstelling te zijn geweest.

Als voorbereiding om de sloop van de oude spoorbrug zijn er onder de oude spoorbrug groene netten opgehangen. Bij navraag bleek het te gaan om netten die moeten voorkomen dat boerenzwaluwen hun nesten gaan bouwen onder de spoorbrug. Dit zou bij het slopen van de brug voor vertraging kunnen zorgen.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 25-03-2011 00:00.00

Reacties

wim schreef op Vri 25 Maa @ 19.07u:
Waarom zit overigens die gevaarlijke bobbel in het fietspad?
Adolf schreef op Vri 25 Maa @ 23.17u:
De oranje bordjes zijn in spoortermen geel. Geel 13 in dit geval, de snelheid 130 km/h moet bereikt zijn bij het witte vierkante bordje met zwarte rand het zwart getal 13, welke enige honderden meters verderop zal staan.
Leuk dat de Fyra er ook opstaat. Die stond vandaag enige tijd in Zwolle op spoor 2.
Bernard Huis in 't Veld schreef op Woe 30 Maa @ 20.45u:
Mooie foto's weer! Leuk dat wij met de V250 toch op de foto gekomen zijn, ik zat al te speuren naar de fotograaf :D. In Zwolle hebben we inderdaad een tijd stil gestaan om te lunchen, moet ook gebeuren ;)

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl