Nieuws: Het begin van de lente van 2011

Lees ook: Deeloplevering van de Hanzelijn: goed idee of toch niet?

Het begin van het nieuwe weerseizoen kon niet beter: een strak blauwe lucht met een uitbundig schijnend lentezonnetje zorgde voor aangenaam weer. Goed werkweer, want er was weer genoeg te beleven langs de Hanzelijn. Zo zijn de contouren van de aanloop van het fietspad naar de brug goed zichtbaar. Het fietspad zal aan de Hattemse zijde van de IJssel aangesloten worden vanaf de Gapersweg. In het verlengde van die weg is al het een en ander met piketjes aangegeven.

Bekijk alle foto's, klik hier!Afgelopen week zijn er ook diverse technische installaties geplaatst op het spoor. Zo waren er onder andere schakelkasten voor de wissels te zien, bekabeling voor de 'blokken' van het beveiligingssysteem en werden er nog werkzaamheden verricht aan de bovenleiding. Ook is een begin gemaakt met het plaatsen van de ontsporingsgeleidings rails. Deze twee spoorstaven worden tussen de twee normale spoorstaven geplaatst. Op het moment dat een trein zou ontsporen, zorgen de twee spoorstaven in het midden er voor dat de trein niet verder ontsporen.

Bekijk alle foto's, klik hier!Op de Geldersedijk is op de parallelweg onder de brug opnieuw een 'tunneltje' gecreŽerd die fietsers moeten behoeden voor vallend werkmateriaal. Dit in verband met het 'bijschaven' van het fietspad dat aan de brug vast zit.

Tussen de twee sporen van de Veluwelijn zijn zandwagens bezig met het aanbrengen van het eerste deel van het zandlichaam dat nodig is om de Hanzelijn aan te sluiten op de nieuwe spoorbrug. Ook aan de Zwolse zijde van de IJssel is men druk bezig (geweest) met zand: de contouren van de nieuwe fietspaden bij de Schellerdijk zijn nu duidelijk zichtbaar. Het is nu nog enkel wachten op de eerste lagen asfalt!

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 21-03-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl