Nieuws: Reactie gemeente Hattem + Vandalisme?

Gisteren werd er op Hanzelijn-hattem.nl een artikel gepubliceerd over de omlegging van het fietspad aan de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van Netelhorst. Vandaag kreeg de redactie van Hanzelijn-Hattem.nl een reactie van gemeente Hattem.

De gemeente verteld in een reactie dat de omlegging van het fietspad te maken heeft met de veiligheid. "Reden van het uitbuigen van het fietspad ter plaatse is, dat hiermee wordt voorkomen dat de doorgaande fietser niet in een "dode hoek komt" voor de afslaande (zand)auto's", aldus de gemeente.

Er ontstond ook veel onvrede over de voorrangsituatie en de 2 haakse bochten die door fietsers moet worden gemaakt.

"Indien voor de fietser hier een haakse oversteek en voorrangssituatie was gecreŽerd, dan ontstaan voor het verkeer komend van de Oostersedijk naar de Zuiderzeestraatweg direct achter elkaar 2 kruisingen, waar voorrang aan moet worden verleend. Een auto zal ter plaatse in belangrijke mate zijn aandacht schenken aan het verkeer op de Zuiderzeestraatweg om in te voegen resp. over te steken naar de Hilsdijk en mogelijk minder alert zijn op de in nabijheid overstekende fietser. Mede reden om uit veiligheidsoverweging voor de fietser de tijdelijke situatie zo te realiseren."

Uiteindelijk zal deze situatie dus wel weer verdwijnen zodra de grote hoeveelheden zand zijn vervoerd.

Dat veel scholieren en inwoners van de gemeentes Hattem en Oldebroek niet blij zijn met deze oplossing bleek vandaag wel. De borden die bij de omlegging staan waren of in de sloot gegooid of in de berm gedumpt. Wie achter deze daad zit is niet bekend.

Geplaatst op: 10-09-2007 23:04.42

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl