Nieuws: Werkzaamheden aan de bovenleiding

*** UPDATE *** Woensdagochtend botste een binnenvaartschip op de oude spoorbrug. Foto's van dit incident zijn te zien op de website van de fotograaf van deze website, zie deze pagina.

Opnieuw werd er een stuk bovenleiding geplaatst op het tracé tussen de A28 en de aansluiting met de Veluwelijn. Dit werd gedaan door medewerkers van VolkerRail. Verderop richting de brug zijn vorige week enkele bovenleidingsmasten geplaatst. Daarnaast is er een begin gemaakt aan het bouwen van de geluidsschermen aan de Hattemse zijde van de IJssel, direct bij de brug. De fundering is daar vorige week aangebracht en vandaag werden de palen exact op de centimeter nauwkeurig de grond in getrild.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Verder is het aardig om te vermelden dat op zaterdag 26 februari het 25-jarig bestaan van provincie Flevoland wordt gevierd. Op die dag is er een speciaal feestprogramma georganiseerd waar bezoekers een kijkje kunnen komen nemen bij diverse projecten en activiteiten. Zo kunnen bezoekers een kijkje nemen op het nieuwe station van Dronten: ProRail en de NS zullen aanwezig zijn om uitleg te geven over de bouw van het station en de toekomstige diensteregeling. Voor kinderen zal er zelfs een minitreinbaan aanwezig zijn.

In de brandweerkazerne van Dronten zal de NS verder uitleg geven over de Hanzelijn. Ook kunnen in de kazerne de brandweervoertuigen van brandweer Dronten bezichtigd worden. Voor de geïnteresseerden is het ook mogelijk om nog informatie te krijgen over de N23 die voor een deel parallel ligt aan de Hanzelijn. Kortom, genoeg te beleven op zaterdag 26 februari in Dronten bij het station.

Meer informatie over 26 februari is te vinden op de site van Provincie Flevoland.

Geplaatst op: 15-02-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl