Nieuws: Stoomtrein over de Hanzelijn bij Dronten

Precies twee jaar voor de officiële ingebruikname van de Hanzelijn reed er een stoomtrein over de Hanzelijn tussen Dronten en Lelystad. Tijdens de familiedag van het HanzaRailTeam op zondag 12-12-2010 reed de bijzondere combinatie van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) over het nieuwe tracé. Daarmee is er weer een historische mijlpaal bereikt tijdens de bouw van de Hanzelijn, want het betrof dus de allereerste passagierstrein.

De familie van de medewerkers en overige gasten mochten op uitnodiging naar de Meerpaal in Dronten komen om aldaar het programma op papier te krijgen en de treinkaartjes te bemachtigen. Deze kaartjes waren het toegangsbewijs tot de trein; bij het station was er scherpe controle op het bezit van de kaartjes. Eenmaal op het perron van station Dronten was er nog tijd om wat plaatjes te maken van de trein, waarna om vijf minuten over één burgemeester Aat de Jonge van Dronten het vertreksein gaf. Met een snelheid van ongeveer 40 - 50km/h reed de trein vervolgens richting Lelystad. Ter hoogte van de goederenwachtsporen tussen de Swifterringweg en de A6 stopte de trein, waarna de tweede locomotief het over nam en de trein terug reed richting Dronten. In totaal heeft de stoomtrein drie slagen gemaakt. Onderweg was het op de viaducten behoorlijk druk met treinliefhebbers.


Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 12-12-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl