Nieuws: Op veler verzoek: Station Zwolle

De laatste weken kwamen er steeds meer vragen binnen bij de webmaster of er niet eens foto's konden worden gemaakt in Zwolle. Immers, met de komst van de Hanzelijn moet het station drastisch op de schop om de reizigers toestroom te kunnen verwerken. In september zijn de voorbereidende werkzaamheden aan het station begonnen. Vorige maand is een passerelle (loopbrug) over de sporen gelegd die er zorgt dat vanaf aankomend jaar de reizigers van het ene naar het andere perron kunnen komen. In januari wordt de loopbrug in gebruik genomen, waarna de reizigerstunnel zal worden afgesloten. Daarnaast zal een vierde eilandperron worden gebouwd en zal de emplacement van Zwolle wat wijzigingen ondergaan. Al deze werkzaamheden moeten voor het einde van 2013 af zijn.

Meer informatie over de werkzaamheden in Zwolle is te vinden op de website van ProRail, zie ZwolleSpoort.nl.

Bekijk alle foto's, klik hier!Wat betreft het volgen van de werkzaamheden te Zwolle: Zwolle Spoort wordt deels uitgevoerd vanwege de komst van de Hanzelijn maar in principe behoort het niet tot de Hanzelijn. Hanzelijn-Hattem.nl zal zo heel af en toe fotoreportages maken van de werkzaamheden, maar het zal niet zo frequent worden gevolgd als de Hanzelijn zelf. Bovendien heeft de fotograaf geen toegang tot het bouwterrein, dus er zullen voorlopig (nog?) geen exclusieve foto's volgen. (Maar wat er nog niet is, kan altijd nog komen.. niet waar? ;-))

Terug naar de Hanzelijn. Sinds vorige week zijn er vrij weinig vorderingen te zien aan de bouw. Bij Hattem zijn langs het geluidsscherm bordjes geplaatst die wijzen op de nooduitgangen. Aan de overzijde van de IJssel liggen wat extra bouwmaterialen, maar er zijn geen aanwijzingen dat er binnenkort het tweede spoor op de brug zal worden geplaatst. Wel lijkt het er op, alsof er een stopmachine is langs geweest die het ballastbed wat heeft opgeschud.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 09-12-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl