Nieuws: Verontwaardige reacties m.b.t. omlegging fietspad

De omlegging van het fietspad aan de Zuiderzeestraatweg ter hoogte van Industrieterrein Netelhorst is bij veel mensen met enige verontwaardiging ontvangen. De omlegging wordt gezien als 'onbegrijpelijk' en zal een extra gevaar opleveren.

Sinds vorige week is de situatie bij het kruispunt Zuiderzeestraatweg / Oostersedijk aangepast. Fietsers vanaf Zwolle richting Wezep moeten vlak voor de kruising een bocht maken naar rechts om vervolgens 2 draaien van 90 graden te maken om op het fietspad terug terecht te komen.

Een ingezonden email van W.F. van Norel bevestigd dit beeld: "Deze constructie vind ik buitengewoon ongelukkig en wel om de volgende redenen: [..] Deze fietsroute is nu uit de voorrangs situatie gehaald op een plek waar doorgaans nagenoeg geen auto rijdt. Dat er iets aangepast moet worden in verband met de zandwagens die een bocht niet kunnen draaien, kan ik best inkomen maar waarom ook de fietsers uit de voorrang gehaald moeten worden, is me volslagen onduidelijk.

Bovendien maakt het fietspad vanaf Zwolle nu eerst een flauwe bocht naar rechts, een bocht die gewoon fatsoenlijk te rijden is. Echter bij de oversteek van de zijweg moeten fietsers eerst haaks naar links en vervolgens weer haaks naar rechts. Dit is buitengewoon onprettig fietsen om nog maar niet te spreken over onveilig! Bedenk dat hordes fietsers hier naast de vrachtwagens komen te fietsen omdat ze eerst links moeten de zijweg op om daarna weer rechtsaf te slaan het oude fietspad op. Met de enorme stroom fietsers die erlangs komt kan dat onveilige situaties opleveren."

Dat deze wijziging in het fietspad kan leiden tot onveilige situaties staat vast: vrachtwagens die zand vervoeren voor de aanleg van de Hanzelijn zullen rekening moeten gaan houden met fietsers. Maar de fietsers moeten nog meer rekening houden met de vrachtwagens. Omdat de weg redelijk smal is, zullen de groepen fietsers naast vrachtwagens gaan rijden.

"Ik denk dat het veiliger zou zijn als zo'n flauwe slinger zoals aan de Zwolse kant van de zijweg wordt doorgetrokken naar de Wezepse kant van de zijweg zodat fietsers de weg recht over kunnen steken en alleen tijdens de oversteek te maken zullen hebben met het werkverkeer.", aldus W.F. van Norel.

Mogelijk is deze situatie zo gecreŽerd zodat de fietsers gedwongen worden af te remmen. Veel bromfietsers en scooters rijden met een flinke vaart over het fietspad. Door de bocht en de haken in de fietsroute worden de gebruikers van het fietspad er extra op gewezen dat ze moeten stoppen.

Ik ga proberen contact op te nemen met de gemeente Hattem voor commentaar op dit probleem. Hopelijk komt dit commentaar zo snel mogelijk op de website.

Wilt u ook uw mening kwijt? Ga dan naar het forum, registreer u (dit is kosteloos en klaar in een minuut) en reageer op dit bericht! Klik hier om naar het forum te gaan.

Geplaatst op: 09-09-2007 21:46.01

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl