Nieuws: Ballast gestort op zandlichaam bij brug

Nadat vorige week de werkzaamheden bij de fly-over zijn afgerond zullen de 'bovenbouwers' bezig gaan met de spoorbrug. Maandagmiddag werden er op het zandlichaam dat als aanloop dient voor de brug ballast gestort. De eerste lagen ballast worden extra aangedrukt door een wals, waarna straks de dwarsliggers en spoorstaven geplaatst kunnen worden. Zodra de eerste werktrein op het spoor kan rijden, zal de tweede laag ballast gestort worden als afwerking. Voor verdere geluidsdemping worden er speciale zwarte matten aangebracht op de brug. Deze matten worden met de hand aangebracht en met een gasbrander worden de delen aan elkaar versmolten. Op het moment van het fotograferen (maandagmiddag) was de helft van de brug bedekt met de matten. Uiteindelijk moet woensdag de eerste ballast op de brug worden gestort.

Langs het zandlichaam is een kleine graafmachine bezig geweest met het uitgraven van grond. De kleine greppel loopt vanaf Netelhorst tot aan de spoorbrug en zal straks dienen voor de bekabeling.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 08-11-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl