Nieuws: Grote hijsoperatie goed verlopen; eerste trein door tunnel

Voor alle fotoverslagen van deze buitendienststelling, zie de links in het rechter menu bij 'Buitendienststelling informatie'.

Tijdens de buitendienststelling wordt niet alleen het spoor onder handen genomen, ook wordt er ter hoogte van bedrijventerrein Netelhorst een nieuwe onderdoorgang gemaakt voor de waterhuishouding. Een belangrijke sloot moet namelijk onder de Veluwelijn komen te lopen als gevolg van de Hanzelijn. Sinds vrijdagavond is er hard gewerkt om een diepe kuil te graven waar dan uiteindelijk vanavond elementen geplaatst waar straks het water doorheen kan lopen. Allereerst zijn er funderingsblokken geplaatst, waarna de uiteindelijke 'bekisting' is geplaatst. Dit gebeurde in drie delen. Het eerste deel kostte wat tijd omdat deze op 5mm na niet aansloot; na wat aanpassingen lukte het toch om de bak aan te sluiten om de al geplaatste bak. Vervolgens werden de twee andere delen geplaatst. Met een ruime voorsprong van bijna vijf uur verlopen de werkzaamheden zeer voorspoedig!


Bekijk alle foto's, klik hier!Terwijl de hijskraan met een hijsvermogen van 650 ton bezig was met het hijsen van de delen kwam er vanaf Zwolle Rangeer (Zlr) een werktrein aangereden. Deze bracht een sleep twee-assige zelflossers met ballast (beter bekend als 'fccpps') met voorop de Rotterdam Rail Feeding loc 19. Eigenlijk was het een kleine verrassing, want bij navraag bleek dat dit toch echt de eerste trein was die door het nieuwe tunneltje reed. Een primeur!

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 30-10-2010 00:00.00

Reacties

Jannes Riphagen schreef op Zon 31 Okt @ 13.01u:
PERFECT STEFAN GROETJES JANNES

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl