Nieuws: Buitendienststelling van start; verloop is voorspoedig

Voor alle fotoverslagen van deze buitendienststelling, zie de links in het rechter menu bij 'Buitendienststelling informatie'.

De buitendienststelling van het spoor Zwolle - 't Harde is sinds gisteravond 23.00u van start gegaan. En de volgende ochtend, rond een uurtje over negen, zijn de eerste vorderingen al goed te zien. Zo is de bovenleiding tussen de Geldersedijk en de overweg Hilsdijk al verwijderd, alsmede enkele (delen van) bovenleidingsportalen. Bovendien is ter hoogte van bedrijventerrein Netelhorst een groot gat gegraven waar gewerkt wordt aan de waterhuishouding.

Verder richting de Geldersedijk zijn op dit moment o.a. de sporen in delen gesneden en zijn de seinen verplaatst naar het nieuwe spoor. In het tunneltje is verlichting aangebracht in de vorm van LED-verlichting.

De werkzaamheden verlopen op dit moment voorspoedig. Vanavond zullen er onder andere werkzaamheden volgen waarbij een grote hijskraan (een 650-tonner) aanwezig zal zijn bij de Hilsdijk. Als het een beetje meezit, zal daar ook verslag van worden gedaan door middel van foto's.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 30-10-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

4 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl