Nieuws: Voorbereidingen voor buitendienststelling komend weekend

Voor alle fotoverslagen van deze buitendienststelling, zie de links in het rechter menu bij 'Buitendienststelling informatie'.

De laatste voorbereidingen voor de buitendienstelling van komend weekend zijn in volle gang: bij de overweg Hilsdijk zijn een groot aantal rijplaten geplaatst en staan machines klaar om gebruikt te gaan worden. Ondertussen rijdt een ballasttrein met twee VolkerRail locomotieven naar Zwolle rangeer, langs de locatie waar vanaf vrijdagavond 23.00u de werkzaamheden gaan beginnen.

Bekijk alle foto's, klik hier!De werkzaamheden zijn nodig om het spoor Zwolle - Amersfoort om te leiden via de nieuwe fly-over. De treinen gaan vanaf komende maandag door het tunneltje heen, onder de Hanzelijn door. Het spoor waar de treinen straks overheen gaan rijden is zo goed als af: de bovenleiding is af, er zijn hekken geplaatst langs het spoor en op de fly-over en ook zijn er GSM-R zendmasten geplaatst op de fly-over en in het tunneltje. De afgelopen dagen is er eveneens een behoorlijke hoeveelheid zand gedumpt tegen de fly-over aan.

Voor de komende drie dagen ziet het er als volgt uit: vanaf vrijdagavond 23.00u - als de laatste reguliere geplande trein langs is geweest - zal het baanvak buiten dienst genomen worden zodat het spoor (Zwolle -> Amersfoort) bij de Geldersedijk en bij de Hilsdijk kan worden gesloopt. Vervolgens zal er zaterdagmiddag een grote kraan komen die zaterdagavond en de nacht op zondag bezig zal zijn. De nieuwbouw van de sporen zal tot en met maandagochtend duren, waarna aanstaande maandag de eerste treinen over het nieuwe stuk spoor zullen rijden.

Deze buitendienststelling is de eerste in een reeks van vier voor de de realisatie van de aansluiting van de Veluwelijn op de Hanzelijn bij Hattem. Zodra deze buitendienststelling klaar is, zal het spoor over de nieuwe spoorbrug worden gelegd. Tijdens het paasweekend volgend jaar zal het spoor Amersfoort - Zwolle worden verbouwt, zodat treinen vanaf dat moment vanuit de richting Amersfoort over de nieuwe brug gaan rijden. Met pinksteren volgend jaar is er opnieuw een buitendienststelling, waarbij het spoor Zwolle - Amersfoort wordt omgelegd. De treinen komende vanaf Zwolle rijden dan over de nieuwe brug om vervolgens door de fly-over tunnel te rijden. Het spoor wat nu aangelegd is door het tunneltje zal daar dus ook blijven liggen. Enkel het stuk Geldersedijk - fly-over is tijdelijk tot de uiteindelijke verbouwing. Tussen pasen en pinksteren volgend jaar in worden de oude Veluwelijn sporen (tussen de Hilsdijk en de Geldersedijk) gesloopt zodat er ruimte komt voor het zandlichaam van de Hanzelijn. Een luchtfoto van ProRail (klik hier) met daarin lijnen ingetekend laat zien hoe de situatie straks zal zijn.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 29-10-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl