Nieuws: Ballast, bovenleidingen en het startsein...

Het zijn weer productieve weken; er gebeuren weer spannende dingen op de bouwplaatsen van de Hanzelijn bij Hattem en Zwolle. Bij de fly-over ter hoogte van bedrijventerrein Netelhorst is vorige week het ballastbed aangebracht voor het toekomstige spoor Zwolle - Oude brug - Amersfoort. Vanaf de Geldersedijk tot aan de Hilsdijk onder de Hanzelijn door ligt nu ballast. Ook zijn er op diverse locaties al dwarsliggers verschenen.

Bekijk alle foto's, klik hier!Wie verder in de richting van Zwolle kijkt ziet dat de dwarsbalken zijn geplaatst bij de bovenleidingsportalen. De laatste portalen voor de boog zijn overigens een speciale constructie, waarbij het hoogste gedeelte 'krom' staat ten opzichte van het stuk er onder. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de kromming van de twee bogen.

Bekijk alle foto's, klik hier!Vanmiddag werd eveneens het startsein gegeven voor de verbouwing van Station Zwolle. In de toekomst gaan de reizigersstromen - met de komst van de Hanzelijn - toenemen met zo'n 28 procent. De 5 meter brede voetgangerstunnel onder het station door is niet berekend op die drukte wat op dit moment in de ochtend- en avondspits al tot knelpunten zorgt. De 17 meter brede nieuwe tunnel zal worden gebouwd zodra van het najaar een traverse is gerealiseerd. Deze zal de reizigersstromen opvangen zolang de tunnel gesloten is.

Samen met de komst van de vernieuwde tunnel zal een vierde eilandperron worden gebouwd ten behoeve van de cross-platform overstappen die met de komst van de Hanzelijn zullen ontstaan. De werkplaats van NedTrain moet daarvoor ruimte gaan maken; wat inhoudt dat deze gesloopt zal worden. Ook zal er aan de zuidzijde van het station een busstation worden gerealiseerd. De gemeente Zwolle is hier verantwoordelijk voor; maar alles gaat in goede samenwerking met de overige partijen.

Na toespraken van Gerrit Piek (Wethouder van Zwolle), Arjan Bleeker (Regio directeur NS), Cees de Vries (Regio directeur ProRail) en Allart Maijers (Projectmanager ProRail) werd het bord onthuld met daarop de naam van dit spoorse project: "ZwolleSpoort". De komende jaren zal hard worden gewerkt om het grootste gedeelte van dit project af te hebben voor de komst van de Hanzelijn op 12 december 2012.

Bekijk alle foto's, klik hier!Geplaatst op: 31-08-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl