Nieuws: Langzaam aan begint het stuivertje wisselen...

Het begint langzaam aan stuivertje wisselen te worden bij de bouw van de Hanzelijn bij Hattem. Terwijl de bouw van de brug in haar laatste stadium zit, begint de (vernieuwde) bovenbouw al zichtbaar te worden. De bruggenbouwers zijn druk bezig om de laatste betonvloeren te storten op de brug; naar verwachting zal aankomende donderdag de laatste betonvloer gestort worden. Schilders zijn druk bezig om de rode kleur aan te brengen op plekken waar bij de montage slijtage aan het verf is ontstaan en ook het lassen van de pilaren van de veiligheidsmuur gaat in rap tempo door. Dat terwijl even verderop bij het landhoofd een partij bovenleidingsportalen afgeleverd is. Naar verwachting zullen begin komende week de eerste bovenleidingsportalen geplaatst worden op de spoorbrug. De voertuigen die hiervoor nodig zijn kunnen vanaf nu ook vanaf de Hattemse zijde de brug op rijden; het landhoofd is klaar en het zandlichaam is doorgetrokken richting de brug.

Bekijk alle foto's, klik hier!Wat verder opvalt zijn de nieuwe bovenleidingsportalen bij het oude Veluwelijn tracé. Direct langs de Geldersedijk zijn aan een oude portaal een tweetal afspanners gemonteerd en enkele meters verderop een nieuw portaal. Ter hoogte van de overweg Hilsdijk zijn meerdere portalen geplaatst, die bij de vorige reportage nog lagen te wachten op montage. Deze nieuwe bovenleidingsportalen zijn nodig voor de tijdelijke omlegging van de Veluwelijn vanaf Zwolle naar Amersfoort via de fly-over.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 16-07-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl