Nieuws: Brandweer Kampen oefent bij Drontermeertunnel

De brandweer van Kampen is deze week in samenwerking met ProRail en HanzaRailTeam druk bezig met het oefenen van ongevallen op het bouwterrein van de Drontermeertunnel te Kampen. Er worden ongevallen - die plaats zouden kunnen vinden tijdens de bouwperiode - nagebootst met zowel voertuigen als bouwmachines, waarbij diverse personen bekneld raken en bevrijdt dienen te worden door de brandweer. Het toeval wil dat de fotograaf van deze website zelf ook actief is in het fotograferen van incidenten waarbij hulpverleningsdiensten betrokken zijn. De combinatie van hulpverlening en de Hanzelijn is daarom ook een mooie gelegenheid om een fotoreportage te maken.

De bouw van de tunnel is al enige tijd klaar. De technische installaties zijn geplaatst, waarna ruim een maand geleden het ballastbed gestort is in de tunnel. Nu is het nog wachten op de spoorstaven die ongeveer tussen Dronten en de Drontermeertunnel liggen en langzaamaan richting Kampen komen. Met het zicht vanuit de hoogwerker van brandweer Kampen is goed te zien dat de tunnel een iets spoorser uiterlijk krijgt met het ballastbed.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 07-07-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl