Nieuws: De Stentor: Hattems aller laatste kans voor tunnel

HATTEM - De gemeente Hattem geeft niet op. Nog een keer gaan de bestuurders van de Gelderse gemeente proberen om een spoortunnel onder de IJssel aangelegd te krijgen in de Hanzelijn - door Roel Kleine

Daarvoor heeft het college van burgemeester en wethouders gisteren een brief de deur uitgedaan naar de Vaste Kamercommissie van Verkeer en Waterstaat.

"Onze aller, allerlaatste kans", zo licht een woordvoerder de brief van het college toe.

Op 13 september gaat de Kamercommissie nog een keer met de minister(Eurlings) in conclaaf over de spoortunnel nabij Hattem.

In de brief worden door de gemeente argumenten aangevoerd om de minister te overtuigen van de nadrukkelijke voorkeur van Hattem voor de aanleg van een tunnel in plaats van een spoorbrug.

Het college concludeert dan ook aan het slot van de brief dat de motie van het CU-Kamerlid Arie Slob nog steeds kan worden uitgevoerd. Daarin werd gepleit voor de aanleg van een spoortunnel.

B en W stellen vast dat is gebleken dat het budget (100 miljoen) ruim voldoende is voor de aanleg van een tunnel. En ook de door de minister gevreesde vertraging hoeft volgens het Hattemse college van B en W niet op te treden.

"Dit zou een win-win-situatie opleveren, doordat de Hanzelijn volgens de planning gebruikt kan worden en de lijn toch zorgvuldig kan worden ingepast in het landschap'', aldus B en W.

Voorts verwijst het college naar een uitspraak van het kabinet dat samen met burgers tot oplossingen wil komen. "Het alsnog bouwen van een tunnel zou in dat opzicht een prima signaal zijn'', stelt het college tenslotte.

Geplaatst op: 07-09-2007 13:17.43

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl