Nieuws: Veel belangstelling voor open dag spoorbrug

Ruim 1400 belangstellende hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de open dag van de nieuwe spoorbrug over de IJssel bij Hattem / Zwolle. ProRail organiseerde in samenwerking met de aannemers Welling, Züblin en Max Bögl voor de eerste (en mogelijk laatste) keer een open dag bij de brug. Met een heerlijk zonnetje en een verkoelend drankje liepen veel bezoekers over de brug richting het sinds begin mei geplaatste middendeel. Tot ongeveer het begin van de boog van de brug was toegankelijk voor het publiek. Halverwege de aanloop van de brug stond een ijscoman lekkere ijsjes te verkopen, terwijl enkele meters verder de aannemers informatie gaven over de Hanzelijn brug en overige projecten.

Voorlopig is het rustig bij de bouw van de Hanzelijn. Er zijn dan ook de laatste tijd enkele mailtjes binnengekomen met de vraag wanneer er weer nieuwe fotoreportages volgen. De planning wat betreft de bouw is nu een stuk uitgedund ten opzichte van voor het inhijsen. Volgend weekend staat er nog wel iets interessants op het programma: de strand jacks die de hoofdoverspanning op zijn plek heeft gehangen worden - onder voorbehoud - zaterdag- en zondagochtend verwijderd. Daarna is het tot september rustig. Want op 15 september zal de brug opgeleverd worden door de aannemers (bron). Na de overdracht zullen al vrij snel de spoorbouwers bezig gaan met het aanbrengen van ballastbed. Ondertussen is de bouw van de bovenbouw verderop richting Lelystad al verder gevorderd. Tot aan het begin van Dronten is ballast gestort en het rails op dit moment tot Swifterbant gevorderd. Enkele mooie foto's van de bovenbouw aldaar zijn te vinden op het Flickr account van Cees Romeijn. Het ballast bij Hattem en Zwolle zal in het najaar arriveren. Het spoor zal vanaf eind dit jaar aangelegd worden.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 05-06-2010 00:00.00

Reacties

Richard B. schreef op Zon 06 Jun @ 21.23u:
Erg leuk om nu eindelijk eens op de brug te mogen staan. 3 jaar lang heb ik foto's vanaf de Zwolse oever mogen maken (en af en toe van de Hattemse) dus dit was voor mij wel een bijzonder moment. Ook met het idee dat het waarschijnlijk wel de laatste kans was om ooit nog op dat punt te mogen staan.

De op de brug verstrekte DVD was trouwens een erg leuk geschenk. Grote dank aan ProRail, Welling, Züblin en Max Bögl voor dit geweldige initiatief.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl