Nieuws: Een kijkje vanaf de strandjacks

Het is nu twee weken geleden dat de brug geplaatst is. Niet alleen is de grootste stress weggeëbd, ook de fotoreportages verschijnen in een mindere frequentie dan voor het invaren van de hoofdoverspanning. Gelukkig betekent dat niet dat de fotoreportages minder mooi worden. Want vandaag nemen we een kijkje vanaf het punt waar de strandjacks van Sarens zijn gemonteerd. Deze hijsmechanismes zullen over niet al te lange tijd verwijderd worden van de brug. Maar vanaf het plateau waar de strandjacks op gemonteerd zijn, is wel als enige plek een mooi uitzicht te vinden van de 'binnenkant' van de brug.Bekijk alle foto's, klik hier!

Op het bouwterrein zelf is het nu een stuk rustiger. Enkele bouwvakkers zijn bezig met het slijpen van onderdelen op de brug, een enkeling is met een kwast de brug aan het verven. Ondertussen worden grote hoeveelheden steigermateriaal weggebracht door vrachtwagens.

Aan de Hattemse zijde van de IJssel is de Geldersedijk weer opengesteld voor al het verkeer. Na een afsluiting van ruim 3 weken is de conservering aangebracht en is het nu wachten tot de volgende afsluiting (ergens in juni / juli) voor het plaatsen van de prefab betonplaten. Ondertussen wordt er bij het landhoofd nog druk gewerkt door bouwers van Welling: door middel van ijzervlechten wordt er een verbinding gemaakt tussen de brug en de fundering van het landhoofd. Alle krachten van de brug zullen uiteindelijk op het landhoofd worden uitgeoefend.Bekijk alle foto's, klik hier!

Via de mail kwamen er twee dingen binnen: allereerst heeft er vorige week een artikel gestaan in De Stentor over de werktrein uit Duitsland die binnenkort bij de Hanzelijn aan de slag gaat met het spoor leggen. Het artikel is te vinden op de website van De Stentor. Verder heeft RTV Hattem afgelopen vrijdag in een extra lange uitzending aandacht besteed aan de mega-operatie in het weekend van 01 en 02 mei. Beelden van o.a. RTV Hattem zelf én van de filmploeg van ProRail. De beelden zijn op deze pagina te bekijken en beginnen vanaf 36 minuten en 15 seconde.

Geplaatst op: 17-05-2010 00:00.00

Reacties

Adolf schreef op Maa 17 Mei @ 21.56u:
Prachtige foto's weer. Het is toch een gigantische brug!
Leuk om hier voor de eerste keer overheen te mogen rijden!

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl