Nieuws: ProRail Run over Hanzelijn tracé groot succes

De ProRail Run over het toekomstige tracé van de Hanzelijn bleek zaterdagmiddag een groot succes. Veel fanatiekelingen gingen de uitdaging aan om over het zandlichaam van de Hanzelijn te lopen. Veel van de hardlopers kwamen uit de regio, maar er waren ook diverse aanmeldingen vanuit uithoeken van het land.

De start van de hardloopwedstrijd werd gegeven op het trogviaduct boven de N50 bij station Kampen-Zuid. Daar vandaan liepen de sporters over het zandlichaam richting het Drontermeertunnel; aan de Dronter zijde van de tunnel lag het keerpunt, waarna de hardlopers weer het bijna 800 meter lange stuk onder het Drontermeer moesten lopen. Na de tunnel volgde een stuk asfaltweg, die ongeveer 1 kilometer voor de eindstreep weer overging in zand.

Het unieke aan deze wedstrijd was toch wel dat het een route was waar nooit meer iemand zomaar overheen kan lopen. Over enkele weken start de bovenbouw van de Hanzelijn bij Kampen, wanneer de eerste ladingen ballast gestort zullen worden. Vervolgens zullen het spoor en de bovenleidingen worden aangelegd.

De uitslagen van de wedstrijd staan op de website van ProRail online.

Bekijk alle foto's, klik hier!

P.s. het fotograferen van dit evenement was voor de fotograaf een hels karwei: materieelpech dwong hem om het over een andere boeg te gooien. Geïnteresseerd om het verhaal achter deze foto's te lezen? Check deze pagina!

Geplaatst op: 08-05-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl