Nieuws: Grote belangstelling voor invaren hoofdoverspanning

Volgens schattingen van ProRail zijn er zaterdag tussen de 1500 en 1700 bezoekers op de mega-operatie van het invaren van de hoofdoverspanning af gekomen. Een enorm bezoekersaantal, ondanks het slechte weer in de ochtend. Ook de werkzaamheden verliepen niet helemaal volgens schema... in de ochtend waren er wat problemen met de hoofdoverspanning; deze was 'ietsje' verschoven, waardoor er wat aanpassingen nodig waren. Dit zorgde uiteindelijk voor zo'n 2 uur oponthoud. Iets wat voor de bouwers natuurlijk vervelend is, maar voor de media en bezoekers kon de start van het invaren van de hoofdoverspanning niet op een beter tijdstip gebeuren: precies toen het 's middags ophield met regenen werden de eerste meters gemaakt.Bekijk alle foto's, klik hier!

Het is misschien iets te veel om een compleet verslag te schrijven van de hele dag. Al met al is het een zeer hectische maar geslaagde dag geworden met zijn ups en downs. De pluspunten waren uiteraard de enorme opkomst van het publiek, de prachtige techniek die kwam kijken bij deze operatie en natuurlijk de mogelijkheden voor mij om foto's te maken tijdens dit bijzondere weekend. Met nog een dag te gaan - de zondag - is het voor Hanzelijn-Hattem.nl in ieder geval een groot succes: ruim 2.450 unieke bezoekers wisten de weg naar deze website te vinden. Helaas ging dat met grote regelmaat gepaard met een tijdelijke uitschakeling van de site: omdat er te veel bezoekers tegelijkertijd online zijn (in de regel vaak boven de 150 per 5 minuten) begint de server overbelast te raken. Dure servers zouden een oplossing zijn, maar voor een particulier project is dat onbetaalbaar. Wat wel enorm hielp was de perfecte werking van Twitter: het account @HanzelijnHattem.nl werd erg veel bekeken. Is de site morgen weer overbelast? Zorg er dan voor dat deze Twitter pagina in je favorieten staat.

Als slotnoot nog de volgende twee dingen: aan de Zwolse zijde van de IJssel zijn de uiterwaarden op ruim 100 meter afstand van de bouwplaats afgesloten. Helaas zijn er mensen die besloten om deze afzetting te negeren en toch dichterbij de bouw te komen. Dat brengt gevaar met zich mee; de bouw is niet voor niets streng beveiligd... wees verstandig: of hou afstand en vermijd daarmee boetes van BOA's, of kom gezellig even langs bij de overburen in Hattem. Iedere bezoeker krijgt een gratis consumtie van ProRail aangeboden, er zijn prachtige video's te zien en ook aan de kinderen is gedacht. Als tweede punt: het is onmogelijk om 468 foto's uit te zoeken en een voor een na te lopen. De selectie die voor vandaag op de site staat, is een ruwe selectie uit de vele foto's die er gemaakt zijn. Wellicht dat in een later stadium wanneer de drukte weer voorbij is, er een aantal foto's worden toegevoegd.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 01-05-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl