Nieuws: De hoofdoverspanning is los!

Terwijl menig Nederlander vrijdag Koninginnedag vierde, waren de bouwers van de spoorbrug over de IJssel vandaag gewoon bezig met hun werkzaamheden. En hoe? In een enorm tempo! 's Ochtend was het een grote drukte, waarbij zelfs personeel dat normaal in bouwketen zit hun handen uit de mouwen staken. De rest van de middag is er in sneltreinvaart gewerkt aan het vast lassen van de hoofdoverspanning op de Kamags en het door midden branden van de tijdelijke fundering. Dat ging vaak gepaard met een enorme vonkenregen, wat dan weer het spreekwoordelijke vuurwerk was voor later op de avond: omstreeks 22:00u heeft de hoofdoverspanning onder luid gejuich van de bouwers haar eerste paar centimeters gemaakt. De enorme machines van Sarens hebben in het begin wat kleine software problemen gehad maar die waren na een tijdje weer voorbij. De hoofdoverspanning is nu volgens de planning een klein stukje richting het ponton gereden, waarna morgen omstreeks 07:00 de eerste meters zullen worden gemaakt op het ponton.

Morgen (zaterdag) zal de gehele dag geprobeerd worden om live verslag te doen van deze mega-operatie. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de fotograaf van Hanzelijn-Hattem.nl zaterdag is ingehuurd door ProRail om persfoto's te maken. Elke twee uur zullen er foto's worden beschikbaar gesteld voor de pers; daarbij zal ik proberen om zo vaak mogelijk ook enkele foto's op de website te plaatsen. Hou ondertussen de Twitter-foto's op de voorpagina in de gaten!

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 30-04-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl