Nieuws: Hijsinstallaties Hanzelijn brug geplaatst

Op de bouwplaats van de Hanzelijn brug was het zaterdagmiddag een grote drukte. Op de oever stonden de twee hijsinstallaties die over een week de hoofdoverspanning op zijn plek moeten krijgen. De hijsinstallatie voor de Zwolse zijde van de brug werd vanmiddag met een grote kraan van Sarens op grote hoogte gebracht. Maar daar zit meer achter dan je zou zeggen. De kraan stond op een boot die terwijl de kraan de hijsinstallatie in de lucht hield naar de positie vaarde. Ondertussen mocht het scheepvaartverkeer over de IJssel niet te snel varen om geen gevaar te vormen, vanwege de golven en gevolgen daarvan. De tweede hijsinstallatie, bedoeld voor de Hattemse zijde van de brug, zal zondagochtend vroeg ingevaren en ingehesen worden. Daarvoor zal het scheepvaartverkeer enkele uren worden gestremd.

Verder zijn er tijdens de afgelopen dagen palen geplaatst voor de geluidsschermen tussen het viaduct over de A28 en de intakking met de Veluwelijn.

Update zondag: De operatie om zondagochtend ook aan de Hattemse zijde de hijsinstallatie op hoogte te krijgen is gelukt! De foto's zijn te vinden via de tweede album link.

Bekijk alle foto's, klik hier! (foto's zaterdag - Zwolse zijde)
Bekijk alle foto's, klik hier! (foto's zondag - Hattemse zijde)

Geplaatst op: 24-04-2010 00:00.00

Reacties

Jasper schreef op Maa 26 Apr @ 12.11u:
Twee fraaie fotoseries heb je weer neer weten te zetten. Ze geven een geweldig beeld van de werkzaamheden zoals ze er nu voor staan! Ook leuk dat je weer bovenop de brug kon komen foto´s vanaf de rivier gemaakt hebt. Het lijkt meer regel dan uitzondering te worden dat je op bijzondere plekken komt.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

6 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl