Nieuws: Geknutsel aan de bekabeling

Update zaterdag 16 april: De Jong Luchtfotografie is op 6 april met de helikopter over de Hanzelijn gevlogen om foto's te maken van de vorderingen van de bouw. Die foto's zijn op deze pagina te bekijken.

Voor leken lijkt het haast spaghetti: de bekabeling langs de spoorbaan ter hoogte van de spoorwegovergang Hilsdijk te Hattem. De werklui weten het echter wel beter: een aantal 3000 volt kabels, kabels voor het seinwezen etc. Allerlei belangrijke 'aderen' die verlegd moeten worden met de komst van 'HAV'. De afkorting staat dan in het spoorwereldje weer voor 'Hattemerbroek Aansluiting Veluwelijn'. Op enkele meters van de spoorbaan zijn de harde werkers druk bezig met het uitgraven van de bekabeling, terwijl de veiligheidsman goed oplet of de arbeid verricht kan worden zonder gevaar.

Nogmaals: het invaren en inhijsen van de hoofdoverspanning vindt NIET plaats tijdens het komende weekend. De mega-operatie staat gepland voor het weekend van 01 en 02 mei. Vragen over de juiste data worden per email en de pagina's Veelgestelde vragen én Gastenboek NIET meer beantwoord. In het vorige verslag stond het ook duidelijk vermeld en ProRail heeft inmiddels via de regionale dagbladen ook informatie verstrekt.

Bekijk alle foto's, klik hier!(Psssstt... er waren ook nog wat foto's van werkzaamheden van maandag. Het gaat hier om het zand storten bij het landhoofd aan de Zwolse zijde van de IJssel. Die foto's kun je bekijken via de onderstaande link!)

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 15-04-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl