Nieuws: Bovenbouw Hanzelijn begint eerste vormen aan te nemen

Terwijl de lentezon vanochtend uitbundig scheen werd het een na laatste boogelement van de hoofdoverspanning op zijn plaats gehesen. Het was passen en meten, want even leek het er op dat het niet ging passen. Na bijna 20 minuten zat de ligger toch vast op z'n plekje. Met nog een boogelement te gaan lijkt het grote inpakken van het bouwwerk te zijn begonnen. Direct na de Pasen zijn er nog meer witte zeilen over de steigers gespannen.

De bouw van de bovenbouw begint ondertussen de eerste vormen aan te nemen. Gisteren zijn op het stuk tussen de Geldersedijk en de fly-over voor de intakking van de Veluwelijn enkele fundatieblokken geplaatst. Het gaat hier om bijvoorbeeld vlinderblokken (4,5 ton), ankerblokken (4,4 ton) en grote massieve fundetieblokken (10,3 ton). Een groot aantal van deze blokken zijn al op hun plaats gezet. Verderop tussen de fly-over en de overweg met de Hilsdijk (direct naast bedrijventerrein Netelhorst) werd woensdagmiddag nog zandwerk verricht. De bedoeling is dat het spoor vanaf Zwolle naar Amersfoort over niet al te lange tijd verlegd gaat worden zodat de trein tijdelijk vanaf de oude spoorbrug door het nieuwe tunneltje naar de huidige spoorbaan geleid wordt.Bekijk alle foto's, klik hier!

Vorige week is er een informatieavond gehouden voor genodigden in Zwolle, naar aanleiding van werkzaamheden langs het spoor ter hoogte van het Ecodrome en de Veeralleeflat. Het postperron van voormalig PTT wordt over twee weken gesloopt. Daarvoor zijn nachtelijke werkzaamheden nodig. Zo zal de bovenleidingsconstructie worden aangepast en worden de sporen gewijzigd waarbij waarschijnlijk enkele wissels zullen verdwijnen. De fotograaf van Hanzelijn-Hattem.nl hoopt daarbij aanwezig te zijn, waarbij wel moet worden gezegd dat het 's nachts is en het even fietsen naar Zwolle vanuit Wezep onder voorbehoud is. ;-)

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 07-04-2010 00:00.00

Reacties

Klaas van Manen schreef op Woe 07 Apr @ 20.28u:
Dag Stefan, mooi dat je dat inhijsen nu zo goed in beeld hebt gebracht. Ik had dinsdag 30 maart een groot deel van de dag live naar het ballet van hijskranen zitten kijken, vanaf de oever van de IJssel, maar toen kwamen ze niet aan het inhijsen toe. Later toevallig wel op de webcam gezien hoe dat ging maar dat is veel minder gedetaillerd. Ja, ik heb op een beeldscherm continu de webcam aan op 200%. Of ik niks beters te doen heb? Jawel, op mijn tweede beeldscherm, daarnaast! Nog nieuws over de datum dat de boog geplaatst gaat worden?

Reactie webmaster:
De boog wordt geplaatst - volgens de laatste inzichten - in het weekend van 01 en 02 mei.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl