Nieuws: Stuk voor stuk een stapje verder

Op de fiets richting Zwolle zag ik vanaf de Zuiderzeestraatweg een vrachtwagen rijden over de A28. De met een brugdeel belaadde vrachtwagen kwam vanaf de A50 en reed richting afrit Zwolle-Zuid. Een paar uur later stond de vrachtwagen op de bouwplaats en werd de diagonaal afgeladen om binnen no-time geplaatst te worden op de hoofdoverspanning. Het is duidelijk dat er haast geboden is bij de bouw van de hoofdoverspanning.

Het waterpeil is nog verder gezakt en opmerkelijk genoeg zie je op sommige plekken hoe hoog het water heeft gestaan. Een twee meter lange kale struik langs de IJssel is een stille getuige: slierten opgedroogde riet zijn om de takken heen verwikkeld op een hoogte van misschien wel een meter. Even verderop is een berg met grote bakstenen verhuld in een zandbult. Het zand is tot op ooghoogte weggespoeld door de IJssel. Maar ook de relatieve leegte op het bouwterrein laat zien dat er een grote opruiming is geweest.

Terug naar de bouw zelf. Op het moment van het fotograferen was een duiker om onder water enkele werkzaamheden te verrichten aan het tijdelijke 'haventje' bij de brug. De steigerbouwers waren ondertussen druk bezig met het gereed maken van opnieuw een laag steigers. Om de hele hoofdoverspanning komt nog een steigerconstructie die binnen enkele weken gereed moet zijn.

Iets verderop richting Zwolle bij het fietserstunneltje is DuraVermeer bezig met het gereed maken van het zandlichaam voor de bouw van de bovenbouw. Een graafmachine was vanmiddag bezig met het afwerken van de zijkanten van het zandlichaam.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 15-03-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl