Nieuws: Waterpeil IJssel daalt gestaag

Het peil van het water van de IJssel is afgelopen vrijdag gestagneerd en in het weekend werd de daling ingezet. Op enkele plekken in de uiterwaarden aan de Hattemse zijde was het al weer mogelijk om te lopen, alhoewel het een grote modderzooi is waarbij je goed moet oppassen voor drijfzand. De fotograaf ondervond dat vanmiddag zelf, waarbij je op sommige stukken wel 5 tot 10 centimeter in het zand wegzakt. Zeker niet ongevaarlijk.

De bouw van de hoofdoverspanning ligt nog steeds grotendeels stil. Aan de Hattemse zijde van de IJssel wordt echter druk gewerkt bij het landhoofd. Maandagmiddag was er een ploeg druk bezig met ijzer vlechten. Nu de grote witte tent van de aanbrug af is gehaald, is eveneens zichtbaar in welke mate de brug nog omhoog loopt vanaf het landhoofd. Op de foto's is die diepte mooi te zien.

Meer richting de fly-over voor de intakking van de Veluwelijn toe, is er activiteit waar te nemen bij de aanloop van de fly-over naar het landhoofd. Diverse shovels en trekkers van Van Werven uit Wezep / Oldebroek rijden af en aan om zand te verplaatsen. Het ziet er naar uit dat het zandlichaam wordt doorgetrokken tot aan de fly-over. Ondertussen is transportbedrijf Stoter bezig om bij het zanddepot bij Netelhorst zand op te slaan voor later, als de oude Veluwelijn verwijderd gaat worden. Stoter uit Kampen was eerder al betrokken bij zandtransporten ten behoeve van het zandlichaam van de Hanzelijn. Dat duidt er des te meer op dat er bij de aanleg van de Hanzelijn is gekozen om diverse opdrachten door lokale bedrijven uit te laten voeren, waardoor de lokale economie ook profiteert van de komst van de Hanzelijn.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 08-03-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl